Elon Musk critică CEDO, după respingerea plângerii lui Călin Georgescu: „Ce este această instanță?”

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Miliardarul Elon Musk are o nouă reacție cu privire la anularea alegerilor prezidențiale din România.

Consilierul președintelui american Donald Trump, Elon Musk, a adus noi critici la adresa organismelor europene. După ce CEDO a respins plângerea fostului candidat independent la prezidențiale, Călin Georgescu, privind anularea alegerilor din noiembrie 2024, miliardarul s-a întrebat pe platforma X: „Ce este această instanță și cum poate anula alegerile?”

Elon Musk continuă dezinformările pe X

Și de această dată, Elon Musk a distribuit o dezinformare, reacționând la postarea influencerului conservator Mario Nawfal. De multe ori, Musk îi susține acestuia luările de poziție.

„Cea mai înaltă instanță europeană pentru drepturi susține anularea alegerilor din România - o decizie falsă pentru a proteja sistemul”, a scris Mario Nawfal la postarea inițială.

CEDO respinge cererea lui Călin Georgescu privind anularea alegerilor prezidențiale

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins cererea lui Călin Georgescu privind anularea alegerilor prezidențiale din România, conform unei decizii pronunțate joi.

Întrunită într-un comitet de trei judecători, CEDO a declarat în unanimitate cererea inadmisibilă, în cauza Călin Georgescu împotriva României (cererea nr. 37327/24). Decizia este definitivă, conform unui comunicat publicat pe site-ul Curții.

Cazul se referă la anularea de către Curtea Constituțională a României a alegerilor prezidențiale din 2024, unde a candidat Călin Georgescu.

Curtea a reținut în special că, având în vedere structura constituțională a României, nu există niciun indiciu potrivit căruia atribuțiile președintelui României sunt de natură să facă din această funcție o parte a „puterii legislative” a statului pârât, în sensul articolului 3 din Protocolul nr. 1 la Convenție, care garantează dreptul la alegeri libere. Prin urmare, aceasta a respins plângerea formulată în această privință.

De asemenea, CEDO a constatat că România nu are nicio cauză de soluționat în temeiul articolelor 6 (dreptul la un proces echitabil), 10 (libertatea de exprimare), 11 (libertatea de întrunire și de asociere) și 13 (dreptul la un recurs efectiv), potrivit Agerpres.

Citește și: Țara în care vânzările Tesla au intrat în picaj. Au scăzut cu 76% în februarie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel