Efect secundar MAJOR al ciupercilor. Nu o să îți vină să crezi ce au descoperit cercetătorii

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Există o mulțime de rețete delicioase pe care le puteți face din ciuperci, iar acestea reprezintă o sursă excelentă de beneficii pentru sănătate. De asemenea, oferă nutrienți, cum ar fi vitamina D și micronutrienți pe care organismul dumneavoastră îi primește rar, fără a crește caloriile, grăsimile sau sodiul.

Tocmai când credeați că ciupercile nu pot fi mai bune, ele vin cu încă un beneficiu, conform unor noi cercetări. 

Potrivit expertului medical Laura Burak, fondatorul GetNaked® Nutrition și autorul cărții Slimdown with Smoothies, un efect secundar major al ciupercilor este că acestea vă pot ajuta corpul să se adapteze mai bine la stres și să creeze mai multă homeostazie (procesul de condiții interne, fizice și chimice care menține în mod activ condițiile suficient de stabile necesare supraviețuirii).

„Este posibil să auziți cuvântul „adaptogeni” atunci când vine vorba de ciuperci, în zilele noastre, care este una dintre marile revendicări pentru aceste noi pulberi, ceaiuri, cafele și elixire pe bază de ciuperci”, spune Burak. „Pe scurt, anumite tipuri de ciuperci vă pot ajuta corpul să se adapteze mai bine la stres și să creeze mai mult echilibru sau homeostazie, lucru care ne-ar folosi tuturor mai mult în aceste zile.”

Ciupercile ajută în cazurile de depresie

Potrivit unui studiu realizat de Journal of Affective Disorders, cei care au consumat ciuperci champignon, shiitake și portobello au avut șanse mai mici de depresie decât cei care nu au consumat.

Cercetarea a folosit date din Sondajul Național de Sănătate și Nutriție al Statelor Unite, din 2005 până în 2016, evaluând 24.699 de participanți. Două interviuri structurate de 24 de ore au analizat și au capturat informații detaliate despre toate ciupercile consumate de participanți.

Depresia a fost măsurată utilizând „Chestionarul de sănătate a pacientului”. 

Modelele de regresie logistică multivariabilă au fost utilizate pentru ajustarea oricăror factori surpriză. 

Dintre toți participanții, 5,9% au avut depresie, iar 5,2% au consumat ciupercile, împărțite în trei grupuri. 

În general, au existat șanse mai mici de niveluri de depresie în rândul celor care au consumat ciuperci față de cei care au mâncat puține sau deloc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel