Cum se laudă șoferii români că scapă de amenzi: Un truc a devenit viral pe TikTok. Polițiștii spun că, dacă sunt prinși, șoferii se vor alege cu dosar penal

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Trucul cu care şoferii români se laudă pe TikTok că scapă de amenzi a devenit un trend pe reţeaua socială, însă mulţi nu înţeleg motivul pentru care un şofer ar recurge la o astfel de metodă, având în vedere că reprezintă o infracţiune.

Concret, şoferii îşi modifică literele de pe plăcuţele de înmatriculare folosind bucăţi de bandă de izolat. Spre exemplu, şoferii se filmează când modifică litera F în litera E, C în O şi aşa mai departe.

Prin această metodă, şoferii vor să arate că au găsit metoda prin care scapă de amenzile de viteză sau rovinietă, însă, dacă sunt prinşi aceştia sunt pasibil de dosar penal.

Poliţiştii spun că şoferii, care s-au filmat şi apoi au urcat clipurile video pe TikTok, nu pot fi anchetaţi, având în vedere că maşinile stau pe loc.

Totodată, poliţiştii spun că este o idee proastă pentru a scăpa de amenzi, având în vedere că, în cazul în care sunt prinşi, şoferii se vor alege cu dosar penal pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.

Clipurile video de pe TikTok au devenit virale, având în numai câteva zile, sute de mii sau chiar peste un milion de vizualizări.

Mulţi dintre cei care le-au văzut au spus că "nu înţeleg trendul", iar mulţi dintre ei au luat în râs trucul găsit pentru a scăpa de amenzi, conform Antena 3.

Mai multe familii dau în judecată TikTok după ce copiii lor au murit în timp ce încercau să ducă la capăt o provocare

Familiile a două fete, care se presupune că au murit în urma unei provocări virale TikTok, au dat în judecată platforma de socializare, susținând că algoritmii săi „periculoși” sunt de vină pentru moartea copiilor lor.

Părinții a două fete care au murit în timpul provocării „blackout”, anul trecut, după ce copiii au fost încurajați să se sufoce până leșin, au depus o plângere marți la curtea superioară din Los Angeles.

Reprezentați de Social Media Victims Law Center (SMVLC), o resursă juridică pentru părinții copiilor afectați de dependența și abuzul de rețelele de socializare, aceștia susțin că „algoritmul periculos al platformei, în mod intenționat și repetat”, a împins videoclipuri ale provocării în fluxurile copiilor, stimulându-i pe aceștia să participe la acțiunea care, în cele din urmă, le-a curmat viețile.

„TikTok trebuie să fie tras la răspundere pentru transmiterea de conținut mortal către aceste două fete tinere”, a spus Matthew P Bergman, avocat fondator al SMVLC. „TikTok a investit miliarde de dolari pentru a proiecta în mod intenționat materiale care promovează conținut periculos, despre care și știe că este periculos și poate duce la moartea utilizatorilor săi.”

Una dintre victime, Lalani Erika Renee Walton, în vârstă de opt ani, din Temple, Texas, este descrisă drept „o fetiță extrem de dulce și deschisă” căreia „îi plăcea să se îmbrace în prințesă și să se joace cu machiajul”. Ea a murit la 15 iulie 2021 în ceea ce poliția a stabilit că a fost „un rezultat direct al încercării de a participa la provocarea „Blackout”, pe TikTok”, potrivit plângerii (citește continaurea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel