EXCLUSIV  Constrângerea „obraznicilor“ din trafic. Titi Aur propune măsuri ce pot fi luate doar din pix, care ar reduce numărul de accidente / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a explicat modul în care șoferii care dau dovadă de un comportament inadecvat în trafic pot fi constrânși ca în timp să devină niște conducători auto model.

În cadrul emisiunii DC Conducem, la DC News, Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a comentat alături de jurnalistul Florin Răvdan mai multe imagini cu șoferi din România care fie au călcat linia continuă, fie i-au șicanat pe alți conducători auto, și au fost filmați de camerele de bord ale altor mașini. 

În acest sens, expertul a spus care este cea mai simplă metodă prin care acești șoferi pot fi constrânși pentru ca în timp să ajungă să fie niște conducători auto model și să respecte regulile de circulație.

„Filmările făcute cu camere de bord ar trebui să conteze foarte mult la asiguratori. Asiguratorii din România se comportă ciudat, pentru că pe de o parte se plâng de faptul că au de plătit despăgubiri mari și de aceea trebuie să facă RCA-ul mare, lucru pe care eu îl înțeleg și au perfectă dreptate, dar pe de altă parte, când le spui să împingă șoferul către educație, către reducerea numărului de accidente, către aceste camere, nu este de acord. Le acceptă doar atunci când proprietarul camerei este implicat în accident. Atunci, asiguratorul ține cont, deși camera nu poate fi folosită momentan ca probă în instanță“, a spus Titi Aur.

CITEȘTE ȘI          -          EXCLUSIV  Trecerea de pietoni care se ridică dacă depășești viteza. Titi Aur: Îți sar dinții, dar parcă s-a mers puțin prea departe / video

„Nu trebuie investiție“ pentru astfel de măsuri

„Aceste camere ar putea fi folosite de asigurator și pentru diferite faze în trafic (n.r. care nu se soldează neapărat cu accident și victime). Adică: Te-am văzut, te-am bifat, iar când vii la asigurare ai prima mai mare. Efectul va fi că nu-ți mai asumi să faci astfel de lucruri, pentru că știi că o dată filmat și ajuns la asigurator, vei fi într-o bază de date comună.

Ar trebui să fie undeva un birou al asiguratorilor unde să îi treacă pe cei obraznici. Când ajunge mașina respectivă la asigurare - ideal ar fi să-i treacă pe CNP - să spună să plătească mai mult, pentru că are un anumit număr de filmări în care făcea tot felul de lucruri în trafic.

Acum, în România, dacă nu te oprește polițistul, nu ți se poate întâmpla nimic. Dacă a filmat cineva din altă mașină sau camera din intersecție, nu contează. Dacă mai e și unul obraznic te mai pune și să dovedești că era el la volan.

Sistemul nu permite constrângerea și conștientizarea șoferilor. Sunt măsuri care ar putea fi luate doar din pix. Nu trebuie investiție neapărat, ci ar trebui luate doar niște decizii, dar nu are nimeni curajul să le ia.“, a conchis specialistul în conducere defensivă.

CITEȘTE ȘI          -          EXCLUSIV  Ce faci când intri într-o intersecție. Titi Aur: Asta e o lecție pe care trebuie să o învețe fiecare șofer / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel