EXCLUSIV  Ce faci când intri într-o intersecție. Titi Aur: Asta e o lecție pe care trebuie să o învețe fiecare șofer / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a explicat cât de riscant este să nu ții cont de mașinile aflate pe alte benzi atunci când intri într-o intersecție.

În cadrul emisiunii DC Conducem, la DC News, Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a explicat importanța trecerii pe lângă o mașină mai mare, pe un drum cu mai multe benzi pe sens, în apropierea unei intersecții.

„Când treci prin dreapta sau prin stânga, într-o intersecție, și ești mascat de o mașină mare, aceasta este una din lecțiile pe care trebuie să le știi: Nu treci când mașina mare oprește. Poate ăla s-a oprit că i s-a făcut rău, dar mai bine oprești și tu degeaba, că nu se întâmplă nimic dacă ai oprit și tu inutil.

Dar dacă ăla a oprit și tu nu ai oprit, riscul să treacă cineva sau ceva - un pieton, o mașină, un câine etc - există. Dacă ăla a oprit, sigur există o probabilitate de 0,001% să i se fi făcut rău și poți fi și tu fraier că ai oprit inutil, dar această probabilitate e foarte mică. Cea mai mare probabilitate când o mașină mare oprește iar semaforul este pe verde e că se întâmplă ceva, că vine cineva sau trece ceva“, a spus Titi Aur.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Șoferii români vs. șoferii spanioli. Titi Aur: Sistemul care va opri vitezomanii în localități / video

Comentariul specialistului pe acest subiect a fost făcut după ce a văzut, în cadrul emisiunii, imaginile cu un șofer de autoturism care a fost lovit într-o intersecție, deși a trecut pe verde, după ce nu a ținut cont că autobuzul de lângă el, care avea de asemenea verde, oprise, și care i-a luat vizibilitatea.

„Vina șoferului care a fost lovit, el fiind nevinovat legal, e că și-a asumat riscul să treacă atunci când autobuzul era oprit. Asta este o lecție pe care trebuie să o învețe oricine. Nu treci pe lângă o mașină mare, într-o intersecție în care ai prioritate, pentru a fi tu un pic în față. Mai bine să oprești degeaba decât să nu oprești când trebuie.“, a precizat Titi Aur.

„La fel și când treci pe lângă un autobuz oprit în stație, trebuie să reduci viteza cât de mult și să încerci să te îndepărtezi cât poți de autobuz“, a mai adăugat specialistul în conducere defensivă.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Titi Aur: De ce sunt șoferii din Germania total diferiți față de cei din România / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel