EXCLUSIV  Titi Aur: De ce sunt șoferii din Germania total diferiți față de cei din România / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Titi Aur a dat exemplul șoferilor din Germania, care nu mișcă mașina din loc dacă pasagerii nu fac următorul lucru.

În cadrul emisiunii „DC Conducem“, la DC News, Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit despre importanța punerii centurii de siguranță atunci când ne aflăm în mașini și cine suportă sancțiunile dacă, de exemplu, există pasageri care nu sunt asigurați în vehicul.

„Când te oprește polițistul (n.r. dacă centura de siguranță nu este pusă) îl sancționează și pe cel din dreapta și, mai nou, și pe cei din spate. Mai mult, legea spune foarte clar că fiecare își plătește amenda. Nu plătește șoferul amenda pentru toți, ci fiecare își plătește amenda dacă nu a purtat centura. Deși șoferul este „căpitanul“ mașinii - el trebuie să dicteze și teoretic ar trebui să nu plece de pe loc dacă nu au toți centura - amenda este plătită de fiecare în parte“, a zis Titi Aur.

Foto: Unsplash

Specialistul a dat și exemplul șoferilor din Germania care, dacă pasagerii pe care îi are în vehicul nu își pun centura de siguranță, mașina nu este mișcată din loc.

„În Germania se întâmplă asta. Dacă te urci în mașina unui neamț și nu îți pui centura, neamțul, din politețe, nu va spune: „Nu îți pune centura!“, ci pur și simplu nu va pleca de pe loc. Va aștepta! Dacă tu chiar nu înțelegi despre ce este vorba, la un moment dat va spune, că nu stă o săptămână să aștepte până îți pui centura.

Asta se întâmplă oarecum diplomatic, educat. Neamțul așteaptă să-ți pui centura. Nu te forțează, dar nici nu pleacă fără să ai centura pusă. La noi nu se întâmplă așa, dar legea spune că fiecare trebuie să își plătească amenda.“, a mai zis Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel