În semn de solidaritate cu Ucraina, oamenii simpli, dar și instituțiile publice afișează drapelul țării vecine.
Asta s-a întâmplat și la Ambasada Germaniei care a pus pe gardul instituției steagul Ucrainei, dând semnalul că este alături de vecinii ucraineni, în războiul dus de Rusia pe teritoriul lor.
Solidaritatea poate fi însă debusolantă pentru ucrainenii care fug din calea războiului. Un cititor DCNews ne-a povestit că, marți seară, în 15 martie 2022, un grup de ucraineni, veniți în trei mașini, au tras în fața Ambasadei Germaniei și voiau să intre în ambasadă. Întrebați de ce vor să intre în Ambasada Germaniei, ei au răspuns contrariați: ”Păi, cum? E ambasada noastră!”. Când li s-a spus că este Ambasada Germaniei, ei au arătat că este steagul lor afișat. Și era așa cum spuneau, însă nu pentru că ar fi fost Ambasada Ucrainei, ci pentru că Ambasada Germaniei în România așa și-a exprimat susținerea pentru ei.
Peste 15.000 de cetățeni ucraineni au ajuns marți în România, în creștere cu 10% față de ziua precedentă, a anunțat Poliția de Frontieră. La nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat marți în România 58.405 de persoane, dintre care 15.212 cetăţeni ucraineni, în creștere cu 10,5% faţă de ziua precedentă.
Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 7.427 cetăţeni ucraineni, în creștere cu 3,4%, iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 6.259 cetăţeni ucraineni, o creștere cu 23%.
De la declanşarea războiului până marți, la nivel naţional, au intrat în România 440.998 cetăţeni ucraineni. Până-n 100.000 au rămas în România, jumătate din cei care încă se află pe teritoriul țării noastre fiind copii.
Peste 2,8 milioane de oameni s-au refugiat în afara Ucrainei din cauza invaziei militare ruse, care a început pe 24 februarie, anunţa marţi Agenţia Naţiunilor Unite pentru Migraţie, conform Mediafax.
"Oamenii continuă să fugă de războiul din Ucraina în fiecare minut. Până astăzi, peste 2,8 milioane de oameni au fugit în ţările vecine, inclusiv 127.000 de cetăţeni din naţiuni terţe", a comunicat Agenţia ONU pentru Migraţie, prin Twitter.
Mai exact, oficialii Naţiunilor Unite au înregistrat 2.808.792 de refugiaţi care au părăsit Ucraina. ”Aceşti oameni au nevoie de asistenţă continuă”, subliniază agenţia Naţiunilor Unite.
Sâmbătă, Biroul Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) anunţase că 2,59 milioane de civili din Ucraina s-au refugiat în alte ţări din cauza războiului. Cei mai mulţi refugiaţi ucraineni au ajuns în Polonia, peste 1,57 milioane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu