Bucureşti: Pubele subterane de 15.000 de euro, în sectorul 3

Pubele subterane
Pubele subterane

Primăria sectorului 3 a inaugurat sâmbătă un sistem modern de colectare a gunoiului. Acesta cuprinde patru tomberoane subterane, în valoare totală de 15.000 de euro, care înlocuiesc astfel vechile containere de la scările blocurilor. Primarul Robert Negoiţă a declarat că astfel de sisteme mai întâlnim în Roma şi Paris. Acesta îşi propune să introducă noul sistem în tot sectorul, în decurs de un an, anunţă Mediafax.

Autor: Raluca Ţena

Sistemul de colectare a gunoiului este format dintr-o platformă cu patru pubele metalice plasate la suprafaţă şi alte patru tomberoane de plastic plasate în subteran. Pentru golirea acestora, platforma e ridicată cu ajutorul unui sistem hidraulic. În prezent, în sectorul 3 există zece astfel de tomberoane subterane.

Pubele ca în Roma şi Paris

"În afară nu prea mai vedem altfel, discutăm de Roma, de Paris, acolo ăsta e sistemul", spune Robert Negoiţă. "Aceste pubele noi de colectare a deşeurilor rezolvă toate problemele pe care containerele vechi le creaseră. Mă refer la împrăştierea gunoiului, degradarea deşeurilor biologice, dar şi aspectul inestetic. Ne dorim ca în decurs de un an să înlocuim toate containerele vechi cu pubele noi", a adăugat acesta. Pe lânga beneficiile de salubrizare  aduse de noile tomberoane, acestea au creat şi noi locuri de parcare.  Reprezentanţii Primăriei au mai identificat 380 de locuri în Sectorul 3 unde ar putea fi implementat acest sistem. Aceştia au mai declarat că noul sistem de containere nu permite împrăştierea gunoiului de către oameni sau animale, răspândirea mirosurilor neplăcute şi sunt protejate de furtuni şi incendii.

Tomberoanele nu au fost achizitionate cu bani din bugetul Primăriei, ci din conturile firmei care se ocupă de salubrizarea sectorului 3. Robert Negoiţă îşi propune să introducă, în cursul anului viitor, alte 400 de ghene, doar dacă sistemul se dovedeşte rentabil. În acest caz, costurile totale s-ar ridica la şase milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel