Bacteria ucigaşă a venit din afara Europei. Antibioticele omoară E. Coli, dar toxina acesteia omoară pacientul

e.coli
e.coli

Bacteria care a făcut 10 victime în Germania printre cei care au consumat castraveți spanioli este un organism saprofit, care trăiește în intestinul omului fără să creeze probleme. Există însă câteva tulpini înalt patogene, dintre care O157H7 este cea mai răspândită pe continetul european. Tulpina O104H4, identificată de medicii din Munster drept cauza îmbolnăvirilor din Germania, nu a mai fost întâlnită, de aceea imunitatea europenilor este scăzută față de acest germen. Ipoteza contaminării legumelor importate are, astfel, un argument solid, deși spaniolii neagă faptul că ar fi la originea epidemiei. Lucrătorii aduși de fermierii spanioli din Africa ar putea fi sursa originară.

„Bacteria produce o toxină asemănătoare cu Shigella, germenul responsabil de dizenterie, ne-a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, de la Institutul Matei Balș. Aproximativ 10 la sută dintre pacienți, în special vârstele extreme, copii și vârstnici, fac șoc hemolitic sever. Bacteria se multiplică în interiorul tubului digestiv, iar simptomele sunt scaune diareice cu sânge, pentru că apar leziuni ale mucoasei intestinale. Există antibiotice care distrug bacteria, dar toxina deja eliberată se află în organism și produce efecte, mergând până la șoc, chiar dacă germenul a fost eliminat. De aceea, este nevoie să susținem pacientul: prin suport respirator, medicamente care asigură o tensiune normală și un ritm optim al inimii, până este eliminată toxina din organism. Pacienții care au și alte afecțiuni sau o stare precară de sănătate, pot ajunge la deces”.

Prevenirea infectării este simplă și ține de respectarea normelor de igienă, respectiv spălarea legumelor și fructelor, fierberea, coacerea sau prăjirea alimentelor.

O femeie a murit în Suedia din cauza E.coli

Scandalul castraveților ”ucigași” pune în discuție riscul produselor bio. Acestea nu folosesc decât îngrășăminte organice, respectiv bălegar, care conține germeni de tip fecal cum ar fi E Coli. Cei care vor să trăiască ecologic trebuie să țină seama de riscul microbian al acestor produse organice. Răspândirea piețelor tradiționale în România va ridica astfel de probleme de igienă. De Ce News a solicitat analize de specialitate la o mostră de lapte ”natural” cumpărat dintr-o astfel de piață. Specialiștii au găsit contaminări masive cu germeni fecali și resturi de antibiotice, care arată că animalul de la care s-a folosit laptele era bolnav sau în tratatment.

Citeşte şi:

Analiză de laborator: Lapte ”natural” contaminat cu antibiotice și germeni

Consumatorii de lapte natural înghit în 85 la sută din cazuri puroi de la animale

Tradiţia brânzei de burduf în scoarţă de brad ne lasă fără păduri – GALERIE FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel