Aproape jumătate de milion de maşini produse de Tesla au fost rechemate în service.
Tesla Inc va rechema la service peste 475.000 de maşini electrice Model 3 şi Model S, pentru rezolvarea unor probleme legate de portbagaj şi de camera retrovizoare, care sporesc riscul de accidente, a anunţat joi Administraţia americană pentru Siguranţa Traficului (NHTSA), transmite Reuters.
Reprezentanţii Tesla nu au comentat informaţia.
În predeschiderea şedinţei Bursei de la New York, acţiunile producătorului american de vehicule electrice au scăzut cu 1,1%.
Anul trecut, Tesla a livrat clienţilor un milion de vehicule.
NHTSA a deschis o investigaţie privind 580.000 de vehicule Tesla, în urma deciziei producătorului auto de a permite şoferilor să joace diverse jocuri video pe ecranele maşinilor, în timp ce sunt în mişcare.
Ulterior, Tesla nu a mai permis aceste operaţiuni în timp ce vehiculele sunt în mişcare.
În august, NHTSA a anunţat că a iniţiat procedura oficială de investigare în cazul sistemului de pilot automat al Tesla, după o serie de accidente în care au fost implicate vehicule ale serviciilor de urgenţă.
Investigaţia vizează 765.000 de vehicule, adică aproape tot ce a vândut Tesla în SUA de când a lansat modelele din 2014.
Din 2018, NHTSA a identificat 11 accidente în care maşinile Tesla "au ajuns în apropierea locurilor în care se acordă primul ajutor şi au lovit unul sau mai multe vehicule implicate în aceste situaţii". Au fost raportate 17 răniri şi o victimă în aceste accidente.
NHTSA va face o evaluare preliminară a funcţiei de pilot automat la modelele Y, X, S şi 3, produse de Tesla în perioada 2014-2021, scrie Agerpres.
Administrația Națională pentru Siguranța în Trafic și pe Autostrăzi (NHTSA) a informat că Tesla va actualiza software-ul mașinilor sale, schimbând funcțiunile aplicației „Passenger Play”, astfel încât nimeni nu mai va mai putea să se joace în timp ce autoturismele rulează.
Un comunicat al NHTSA explică faptul că instituția discută despre ecranele mașinilor cu toți producătorii de autoturisme. „Legea Siguranței Auto interzice companiilor auto să vândă mașini care pun în pericol ocupanții, incluzând cele care au tehnologii ce pot distrage șoferii în timp ce conduc”, se arată în comunicatul citat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu