Adevăratul PERICOL al conflictului din Caucaz

Pe măsură ce conflictul din regiunea Nagorno-Karabakh a escaladat, au început să apară îngrijorări cu privire la tehnologica militară utilizată.

Deși sunt surse care precizează faptul că războiul din Nagorno-Karabakh este unul convențional, fiind purtat de forțe armate profesionale, armamentele din secolul XXI de înaltă tehnologie au capacitatea de a face din acest conflict unul mai distructiv decât oricând. Totul în condițiile în care, Armenia a susținut că a ucis și a rănit 5.000 de azeri. Armenia și-a actualizat periodic numărul de corpuri militare, care până acum se ridică la aproape 500. În același timp, Azerbaidjanul a estimat că numărul real este mult mai mare.

Mai multe videoclipuri din zona disputată arată capacitățile militare cunoscute ale celor două părți implicate în conflict. Potrivit imaginilor, Azerbaidjanul are avantajul tehnologic, în special cu dronele sale de luptă cumpărate din Israel și Turcia. Mai multe panouri digitale din Baku au difuzat imagini de înaltă rezoluție cu rachete care loveau tancuri armene și alte echipamente militare, precum și grupuri de soldați armeni.

Dronele, elemente cheie în conflict

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat televiziunii turcești că dronele deținute de Azerbaidjan au „micșorat” numărul victimelor azere. „Aceste drone arată puterea Turciei. De asemenea, ne împuternicește ”, a spus el. Mai mulți analiști de geopolitică au declarat că președintele Aliyev se referă la Bayraktar TB2, vehicule aeriene fără pilot (UAV), fabricate de compania de apărare turcă Baykar. Bayraktar TB2 poate funcționa la o altitudine de 8.000 de metri, ceea ce face dificilă detectarea și poate zbura până la 27 de ore, cu o sarcină utilă de patru rachete. 

„Am văzut drone Bayraktar utilizate în mod activ în Siria și Libia de către forțele aeriene turcești împotriva lui Bashar al-Assad și a armatei generalului Haftar , în Libia”, a declarat Fuad Shahbaz, analist al apărării la Centrul pentru Strategii Comunicații în Baku. „Acum, acestea au apărut în Azerbaidjan și sunt utilizate în mod activ în Nagorno-Karabakh împotriva regimului separatist”, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel