Obiceiuri zilnice avem cu toții, cu toate acestea, unele dintre ele nu ne dau neapărat o dispoziție bună, ba chiar ne consumă energia. Lucrurile mici pot face minuni, dacă le acordăm puțină atenție și le includem în rutina noastră zilnică.
Iată câteva obiceiuri zilnice care îți pot îmbunătăți sănătatea și starea de spirit:
1. Când te trezești, bea un pahar cu apă
O bună hidratare este esențială. Unul dintre cele mai simple obiceiuri și care pot îmbunătăți sănătatea corpului și a creierului este hidratarea. Consumul de doi litri de apă pe zi ajută la reglarea tensiunii arteriale și a temperaturii corpului și previne constipația.
Consumul de apă este unul dintre cele mai bune obiceiuri de-a lungul zilei, dar dacă o faci pe stomacul gol are și mai multe beneficii. Trebuie să bei un pahar cu apă (nu rece) la începutul zilei, indicat ar fi cu puțină zeamă de lămâie. Făcând acest lucru, pe lângă faptul că ne hidratăm, ne va ajuta să ne reglam metabolismul și sistemul digestiv. Acel pahar cu apă va susține, de asemenea, sănătatea creierului și a pielii.
2. Evită telefonul și rețelele sociale
Când ne trezim trebuie să evităm să luăm telefonul. Este total neproductiv să îți începi ziua uitându-te la notificări pe WhatsApp, Twitter, Instagram sau Facebook. A face acest lucru aduce stres și anxietate.
Din acest motiv, este recomandat să nu dormi cu telefonul lângă pat: este indicat să nu-l folosești pe post de alarmă. Cel mai bun lucru de făcut este să nu-ți verifici telefonul timp de o oră după ce te-ai trezit.
3. Bucură-te de liniște
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), zgomotul reprezintă a doua cauză a problemelor de sănătate.
Liniștea este benefică atât la începutul zilei, cât și la sfârșit (cu cel puțin jumătate de oră înainte de a te pune la somn, te va ajuta să te odihnești mult mai bine.
4. Fă un duș rece
A face un duș rece are multe beneficii. Un duș dimineața ne va ajuta organismul. În primul rând, are beneficii la nivel cardiovascular. Vasele de sânge se contractă, îmbunătățind circulația.
În plus, un duș rece reduce temperatura corpului, întărește sistemul imunitar, ameliorează durerile, îmbunătățește starea de spirit, atenția și concentrarea (deoarece apa rece stimulează producția de norepinefrină).
5. Ia mic dejun sănătos
Sunt mulți factori care ne împiedică să luăm un mic dejun bun, despre care se spune că este cea mai importantă masă a zilei.
Dulce sau sărat? „Micul dejun este cel mai prost moment al zilei pentru a mânca zahăr și amidon, deoarece coincide cu momentul în care corpul nostru este cel mai sensibil la glucoză”, spune Odile Fernández, autoarea cărții Obiceiuri care îți vor salva viața. Cel mai bine este să luăm un mic dejun bogat în grăsimi și proteine, scrie 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News