Traian Băsescu: Republica Moldova e pierdută - Rusia a dat semnalul

Fostul președinte Traian Băsescu, întors recent dintr-o vizită în Republica Moldova, spune că la Chișinău "totul este pierdut" după ce Moscova a semnalat că orice încercare a vecinei de peste Prut de a intra sub umbrela NATO va primi un răspuns militar.

Într-unul dintre interviurile acordate în ultima perioadă, Băsescu aprecia că "Ucraina este pierdută", dar că Republica Moldova încă poate fi salvată de influența Rusiei. Analiza fostului șef al statului a suferit o modificare după ultimele evoluții regionale și din politica internă de la Chișinău.

"Republica Moldova e de mult pusă sub control prin războiul transnistrean", a arătat Băsescu, luni seară, la B1 Tv.

Întrebat dacă, după vizita la Chișinău, crede că Republica Moldova este pierdută, fostul președinte a răspuns: "Acum da. Eu le-am spus și jurnaliștilor - pentru că ultima idee lansată de politicienii din Republica Moldova este să facă cerere de aderare - le-am spus: România a semnat acordul de liber-schimb în '93 și a intrat în UE în 2007. Deci a durat 14 ani acest proces în primul rând de transformare a instituțiilor și pe urmă încă doi ani și ceva de negociere".

"În condițiile astea, după semnalul dat de Moscova în Ucraina că nimic din teritoriul fostei URSS, cu excepția Balticelor, care au scăpat de mult, în momentul de maximă slăbiciune a Federației Ruse, nimic din fostul teritoriu al URSS nu va ajunge să fie membru NATO și al UE; ăsta e semnalul dat de Federația Rusă în Ucraina", a spus Traian Băsescu.

El a arătat că nici schimbările din politica internă din Republica Moldova, acolo unde s-a intalat un nou guvern, "nu ajută grozav".

Băsescu: Putin nu poate fi oprit. Va ajunge la gurile Dunării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel