Senatorul Șerban Nicolae cere demisia Liviei Stanciu, preşedintelui ÎCCJ: "Este o ruşine"

Atac dur la adresa președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu. 

Senatorul PSD Şerban Nicolae o numeşte pe şefa ÎCCJ "o ruşine" pentru magistratură şi îi cere demisia.

"Îi cer public demisia din magistratură, nu numai din funcţia de la ÎCCJ, ci din magistratură", a declarat Şerban Nicolae, la Antena 3. Potrivit senatorului, Livia Stanciu s-a dovedit a fi un "individ abuziv".

Citește și: ȘANTAJ la ÎCCJ: Femeia acuzată că a şantajat-o pe Livia Stanciu, achitată definitiv

„Cei din sistemul ăsta corupt al lui Băsescu au crezut că scapă. (...) Poate vă amintiți, CSM a făcut o propunere Înaltei Curți, Băsescu a spus „nu", și CSM a acceptat, la acea vreme, un asemenea abuz și a propus pe cine a vrut Băsescu (n.r. – referindu-se la șefa ICCJ, Livia Stanciu). Această persoana este, din punctul meu de vedere, o rușine ca președinte a Înaltei Curți și aș vrea să îi cer demisia de urgență din magistratură. Din magistratură, nu din funcția de președinte a Înaltei Curți. Poate așa o să înțeleagă toți că, eu când vorbesc de încătușare abuzivă, nu mă refer la parlamentari și la politicieni. Repet, demisia urgentă. Cu toate riscurile. Vă dați seama că este o încrengătură aici. Îți stă mintea în loc", a declarat Șerban Nicolae la Antena 3.

Scandalul a pornit de la cazul femeii acuzate că a şantajat-o pe Livia Stanciu şi care a fost până la urmă achitată definitiv. Şefa ÎCCJ a acuzat-o pe Mariana Rarinca că i-ar fi cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii compromiţătoare. În timpul anchetei, Mariana Rarinca a petrecut 6 luni în arest preventiv. Joi, 21 mai, aceasta a fost achitată definitiv de Curtea de Apel Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel