Dosarul averii lui Klaus Iohannis, trimis la DNA. Ce spune DIICOT

Preşedintele Klaus Iohannis, soţia lui şi alţi trei apropiaţi sunt anchetaţi pentru modul în care au obţinut case în Sibiu, dosarul aflându-se la  DNA, potrivit România TV. Încă din 2008, ancheta a fost mutată de la DIICOT, care a invocat lipsă de competenţă.

DIICOT a precizat că la 4 zile de când a primit dosarul, l-a trimis la DNA pentru că nu era de competenţa procurorilor antimafie, potrivit unui răspuns al procurorului-şef al instituţiei pentru România TV.

În acest dosar este vorba despre acuzaţii de fals, retrocedări ilicite în cazul a două imobile, care au intrat în posesia lui Klaus Iohannis, soţiei sale şi unor rude.

Jurnaliştii de la Rise Project spuneau zilele trecute că dosarul lui Klaus Iohannis s-ar fi pierdut pe drum.

Citește și: Klaus Iohannis, acuzat că nu și-a declarat toți banii din chirii

DNA nu a precizat în ce stadiu se află dosarul.

Jurnaliştii de la Rise Project au scris zilele trecute că soţii Iohannis şi-au cumpărat trei case din cele şase cu banii obţinuţi prin încălcarea legii. Ziariştii publică documente din procese în care soţii Iohannis sunt acuzaţi că s-au folosit de acte false să intre în posesia unei case pe care au închiriat-o unei bănci de renume din ţară.

Cea mai "productivă" proprietate a familiei Iohannis pare să aibă şi cele mai mari probleme cu legea. Suma care i-a revenit lui Klaus Iohannis în ultimii 14 ani, din închiriere unui spaţiu comercial în centrul Sibiului unei mari bănci din România se ridică la 320.000 de euro, scriu jurnaliştii de la Rise Project.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel