Urmărește emisiunea live


DACIAN CIOLOȘ - DONALD TUSK, întâlnire fulger, la cerere. Europa, alarmată de situația din România

Premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, se întâlnește, sâmbătă, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk. 

UPDATE: Purtătoarea de cuvânt adjunctă a Comisiei Europene, Mina Andreeva, a publicat o fotografie din cadrul întâlnirii și a scris că liderii politici "continuă să lucreze îndeaproape pentru Europa". 

UPDATE: "În cursul acestei după-amiezi, împreună cu Prim-ministrul interimar domul Sorin Cîmpeanu, am avut o întâlnire cu Președintele Comisiei Europene domnul Jean-Claude Juncker și cu Președintele Consiliului European domnul Donald Tusk care au efectuat o escală la București în drum spre Antalya unde vor participa la Summitul G20", a scris Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook, unde a publicat și fotografiile. 

UPDATE: La întâlnire participă și premierul interimar. Întâlnirea are  loc în Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, în timpul unei escale pe care Tusk, împreună cu președintele CE, Jean Claude Juncker, o fac la Bucureşti.

Vorbim despre o întâlnire fulger, venită la cererea lui Donald Tusk. Președintele Consiliului European și premierul desemnat Dacian Cioloș se întâlnesc pe Aeroportul Otopeni, la ora 17:30. Donald Tusk merge către Turcia, acolo unde are loc summitul G20. 

Donald Tusk, bun prieten cu fostul premier Victor Ponta, nu înțelege ce a dus la destabilizarea situației politice din România, în condițiile în care veștile despre țara noastră erau dintre cele mai bune, sociale, economice și chiar și politice. Uniunea Europeană este îngrijorată de destabilizarea politică României în condițiile în care avem la graniță un focar de război, în Ucraina, și în care sunt probleme în întreaga Europă. 

Tusk a mai făcut o escală la București, în urmă cu două luni, când se ducea într-o vizită oficială în Azerbaidjan. Donald Tusk a profitat de escala de alimentare a avionului pentru a avea o scurtă discuție cu premierul Ponta.

Convorbirile de sâmbătă, din Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă, au loc în contextul unor declarații foarte dure ale Poloniei, care amenință cu respingerea cotelor de refugiați dacă nu i se oferă garanții de securitate.

Citește și Tăriceanu: Iohannis a creat o criză artificială. Nu-l votați pe Cioloș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel