Care este legătura între Lia Olguța Vasilescu și Goran Bregovici

Costurile concertului susținut de Goran Bregovici în campania electorală din 2012 a Liei Olguța Vasilescu pentru funcția de primar al Craiovei, inclusiv cheltuielile pentru deplasarea artistului, au fost plătite de reprezentantul unei societăți comerciale care era interesată în obținerea unor contracte cu administrația locală, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Conform acelorași surse, campania electorală din 2012 a fost susținută cu materiale publicitare achitate de firme ai căror reprezentanți au ținut cont de influența pe care Lia Olguța Vasilescu, la acea vreme senator PSD și vicepreședinte al organizației județene din Dolj, ar fi putut-o exercita la nivel central sau local în legătură cu diferite contracte cu Primăria Craiova. În plus, camioanele încărcate cu materialele de publicitate electorală erau transportate în locurile indicate de candidată.

Lia Olguța Vasilescu ar mai fi pretins de la două firme, în anul 2014, sponsorizări pentru reabilitarea fațadelor unor imobile din zona centrală a Craiovei, în perspectiva desfășurării unui festival internațional de teatru. Sponsorizările, cifrate la zeci de mii de lei, ar fi fost realizate prin intermediul Asociației Pro Craiova.

[citeste si]

Lia Olguța Vasilescu a fost reținută, miercuri, de procurorii DNA sub acuzațiile de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracțiuni) și spălare de bani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel