Petre Roman, declarat incompatibil. Bogdan Chirieac: Justiția are de-a face cu o lege imbecilă

Petre Roman şi-a pierdut mandatul de deputat. Decizia judecătorilor de marți  vine după ce Agenţia Naţională de Integritate  a solicitat Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a lui Petre Roman, după ce a constatat incompatibilitatea acestuia, susţinând că raportul a rămas definitiv, întrucât la Curtea de Apel Bucureşti nu a fost făcută nicio contestaţie.

Petre Roman a contrazis însă ANI şi a afirmat că marţi se judecă în instanţă contestaţia sa, dar acest lucru nu a mai avut loc. Practic, el nu a înaintat nicio contestaţie.

Potrivit ANI, Curtea de Apel București a comunicat Agenției faptul că "nu există nicio contestație formulată de Petre Roman împotriva raportului de evaluare emis de Agenția Națională de Integritate".

Deputatul PNL Petre Roman susține că a contestat la Curtea de Apel decizia ANI în cazul său, afirmând că, din cauza unor aspecte tehnice legate de derularea acțiunii în instanță, este posibil ca Agenția să nu fie la curent cu faptul că procedura este în curs.

Citește și: Petre Roman ar putea să-și piardă mandatul de deputat

Analistul Bogdan Chirieac a declarat că în acest caz, "Justiția nu are nimic de a face. Justiția are de a face cu legea imbecilă care și-au dat-o cei din Parlament. Până la urmă, domnul Petre Roman ar fi trebuit să ocupe în continuare un loc în Parlamentul României. Petre Roman are expertiză, Petre Roman reprezintă o parte vie a istoriei României, a istoriei post-decembriste din țara noastră, are conexiuni externe și poate servi țara foarte bine dintr-un fotoliu de parlamentar al României. 

Faptul  că același Parlament și-a dat o lege, că până la urmă Petre Roman n-a furat nimic, era persoană fizică autorizată, dânsul n-a mai fost parlamentar de foarte multă vreme, a intrat acum, în 2012, înapoi  în Parlament, nu avea afaceri, nu avea nimic și a fost o perioadă și parlamentar. Din această cauză, pentru că așa și-au dat legea, domnul Roman trebuie să părăsească Parlamentul României în acest moment", a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel