Audiere de răsunet la DNA, așteptată de mai mult timp

Directorul general al Apa Nova București, Lavinia Săniuță, s-a prezentat luni la sediul DNA Ploiești. Ea urmează să fie audiată în calitate de martor în dosarul de cumpărare de influență și trafic de influență instrumentat de procurorii prahoveni, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

Lavinia Săniuță a fost citată și trebuia să se prezinte în fața procurorilor în urmă cu o săptămână, însă familia sa i-a informat pe anchetatori că ea s-a simțit rău, având nevoie de îngrijiri medicale, situație pentru care ulterior au fost prezentate documente doveditoare.

Lavinia Săniuță este director al Apa Nova București începând din luna iunie a acestui an. Aceasta apare într-o interceptare cuprinsă de procurori DNA în documentele din acest dosar, ea purtând o discuție cu Mădălin Mihailovici, director adjunct al companiei, referitoare la documente pe care procurorii DNA le-au ridicat de la sediul Apa Nova București.

[citeste si]

În același dosar au mai fost audiați ca martori directorii adjuncți ai companiei, Giovana Soare și Mădălin Mihailovici, liderul sindicatului angajaților Apa Nova București, Nicolae Turcuman, directorul Direcției de securitate și prevenire din cadrul societății, Andrei Hostiuc, finul omului de afaceri Ovidiu Semenescu, Teodor Sterian, administrator al firmei SC SIS Strategy SRL care are contract cu Apa Nova București, directorul de achiziții și directorul financiar ai companiei furnizoare de apă, Mihai Savin și Irina Munteanu, dar și fostul șef al Poliției Locale Ploiești, Cristinel Toader.

De asemenea, procurorii au dispus începerea urmăririi penale sub control judiciar față de Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, oamenii de afaceri Vlad Moisescu și Ovidiu Semenescu și față de francezul Bruno Roche, fost director general al Apa Nova București. Acuzațiile aduse celor trei sunt de cumpărare de influență și trafic de influență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel