EXCLUSIV  Ţara europeană care a redus numărul accidentelor mortale cu 66% în 25 de ani. "A funcţionat, se vede din statistici"

Foto: Freepik
Foto: Freepik

O ţară europeană a reuşit să reducă semnificativ numărul accidentelor rutiere mortale în doar 25 de ani. 

"Viziunea Zero ne arată din statistici că a funcţionat. În 1997, când a fost implementată, în Suedia au fost în jur de 600 de accidente mortale. Anul trecut, statistica arată că au fost în jur de 200, deci e o scădere foarte mare. În acelaşi timp, numărul maşinilor pe drumurile din Suedia a crescut. Şi asta ne arată că cooperarea dintre stat, Ministerul Transporturilor şi Poliţie a funcţionat şi încă funcţionează şi în ziua de azi", a declarat Răzvan Pîrvu, poliţist român în Suedia, în cadrul documentarului Sânge pe Şosea, realizat de Titi Aur şi echipa sa în Suedia. 

"Toate aceste lucruri nu s-au întâmplat imediat, a durat ceva timp, ani de zile. De exemplu, în 1956 găsim o carte cu multe lucruri istorice, dar vedem şi un accident fotografiat robotizat de pe maşina de poliţie. Încă de pe atunci îşi puneau problema cum să vadă, cum să urmărească ce se întâmplă în trafic. În 1975 a apărut prima lege care crea un cadru legal ca să se construiască poligoane auto în care conducătorii auto să înveţe să stăpânească maşina în situaţii limită. În 1997 s-a lansat acest proiect important, uriaş, Vision Zero, care nu făcea altceva decât să creeze cadrul pentru a se lua o serie de măsuri prin care să se reducă foarte mult numărul de accidente, numărul de victime, în special în accidentele de circulaţie", a punctat şi Titi Aur, instructor de conducere defensivă. 

Chat GPT, listă cu ţările europene cu cele mai sigure şosele 

"Câteva țări europene sunt renumite pentru infrastructura lor rutieră bine dezvoltată și pentru eforturile lor în ceea ce privește siguranța rutieră. Acestea includ țări precum:

Suedia: Suedia este adesea considerată una dintre cele mai sigure țări pentru șosele din Europa, datorită unor măsuri stricte privind siguranța rutieră și investițiilor în infrastructură.

Olanda: Olanda este cunoscută pentru rețeaua sa extinsă de piste pentru biciclete și pentru abordarea lor generală în ceea ce privește siguranța rutieră.

Norvegia: Norvegia a investit semnificativ în infrastructura sa rutieră și are reguli stricte pentru asigurarea siguranței în trafic.

Elveția: Elveția are și ea un sistem rutier bine dezvoltat și reguli stricte pentru siguranța rutieră.

Cu toate acestea, trebuie să rețineți că siguranța rutieră depinde de mulți factori, cum ar fi respectarea regulilor de către șoferi, calitatea infrastructurii, educația rutieră, aplicarea legilor și altele. Prin urmare, clasamentele pot varia în funcție de criteriile luate în considerare și de momentul specific. Este important să fii întotdeauna atent și precaut atunci când conduci în oricare dintre țările europene sau oriunde altundeva", arată Inteligenţa Artificială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel