Sibiu: Mere oferite în schimbul ţigărilor, într-o acţiune antifumat

Sibienii aflaţi joi în centrul oraşului au fost îndemnaţi să renunţe la ţigări în schimbul unor mere, iniţiativa aparţinând Spitalului de Pneumoftiziologie şi Asociaţiei Crucea Roşie Sibiu, în cadrul Săptămânii Anti-Fumat. 

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, peste 200 de oameni au participat, joi, la Marşul Anti-Fumat 'Acordă prioritate vieţii! Spune NU fumatului', ce a avut loc în centrul Sibiului. 'Participanţii au purtat pancarte cu mesaje anti-fumat, au fost distribuite aproximativ 1.000 de pliante pe tema impactului negativ pe care tutunul îl are asupra sănătăţii, iar aproximativ 50 de kilograme de mere au fost date trecătorilor şi sibienilor care fumau la terase.

Astfel, fumătorii au primit un măr, în schimbul unei ţigări. Toate ţigările colectate au fost arse simbolic, în cadrul Marşului Anti-Fumat, mesajul transmis fiind un îndemn de renunţare la fumat', se arată în comunicatul menţionat. Evenimentul a reunit studenţi ai Academiei Forţelor Terestre şi ai Universităţii 'Lucian Blaga' Sibiu, elevi, voluntari ai Asociaţiei Crucea Roşie, membri ai Organizaţiei Tinerilor Sibiu (OTS), medici şi asistenţi medicali de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, precum şi sibieni care au dorit să participe la marş pentru a transmite propriul mesaj anti-fumat. 'Ne-am dorit ca prin acest Marş Anti-Fumat să transmitem un mesaj cât mai puternic cu privire la pericolul fumatului asupra sănătăţii.

Ziua Mondială fără Tutun, marcată anual în data de 31 mai, reprezintă un prilej pentru ca spitalul nostru, dedicat tratării afecţiunilor pulmonare, să se implice şi în prevenţia şi educarea populaţiei. De aceea, am organizat Săptămâna Anti-Fumat, în care am creat o serie de evenimente, pentru că este important să fim informaţi, să ne pese de sănătatea noastră, a semenilor noştri şi să trăim într-un mediu cât mai puţin poluat', precizează, în acelaşi comunicat, Cristian Roman, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu. Conform sursei citate, la nivelul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, afecţiunile respiratorii care sunt consecinţă directă a fumatului sunt bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) şi cancerul bronho-pulmonar. Fumatul influenţează negativ însă şi alte afecţiuni respiratorii, precum astmul bronşic, sarcoidoza, pneumopatiile interstiţiale difuze şi afecţiunile respiratorii de cauză infecţioasă, prin scăderea imunităţii.

'Numărul pacienţilor consultaţi în ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu în 2019 este de 1500 pacienţi/ lună, media fiind de 80 de pacienţi pe zi. Dintre aceştia, 30% dintre cazuri suferă de BPOC, iar 2% de cancere bronho-pulmonare. Cât priveşte numărul pacienţilor internaţi în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, pe parcursul anului 2019 au fost internate aproape 900 de persoane, 55% dintre aceştia fiind diagnosticaţi cu BPOC, iar 5% cu neoplasm (cancer) bronho-pulmonar, se mai arată în acelaşi comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel