Rusia, anexarea Crimeei. Primul stat din UE care dorește recunoașterea

Vicepremierul italian şi ministru de interne Matteo Salvini a afirmat că nu are nici o problemă cu anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, o poziţie în total dezacord cu politica oficială a Uniunii Europene şi a Statelor Unite ale Americii pe această temă, relatează vineri agenţia dpa. 

În 2014, Crimeea a fost ocupată şi anexată printr-un referendum, considerat ilegal de către Organizaţia Naţiunilor Unite. Anexarea Crimeii a dus la excluderea Rusiei din G8 şi la impunerea de sancţiuni împotriva ei de către UE şi SUA. 

Într-un interviu în cotidianul The Washington Post, Salvini, întrebat dacă Rusia a avut dreptul să anexeze Crimeea, a răspuns: A existat un referendum. 

După ce jurnalistul care i-a luat interviul a spus că a fost un referendum fals, Salvini a replicat: Este punctul dumneavoastră de vedere ... şi 90% dintre persoane au votat pentru revenirea Crimeii în Federaţia Rusă. 

Salvini, care este şeful partidului Liga (extrema-dreaptă), s-a exprimat la o zi după o vizită la Moscova, în cursul căreia şi-a reluat apelurile la încetarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei şi l-a copleşit cu laude pe preşedintele rus Vladimir Putin. 

Agenţia dpa aminteşte că, în ianuarie, un alt politician european de extrema-dreaptă care îl admiră pe Putin, Marine Le Pen, şefa Alianţei Naţionale din Franţa, fostul partid Frontul Naţional, a exprimat opinii similare despre Crimeea. A existat un referendum. Cetăţenii din Crimeea au dorit să adere la Rusia, a declarat Le Pen la BFMTV şi la RMC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel