Românii de la Bitdefender au identificat un atac al hackerilor chinezi asupra armatei americane

sua
sua

Bitdefender, compania românească specializată în soluţii antivirus, susţine că a detectat un atac sofisticat cu viruşi iniţiat de infractori informatici chinezi, care avea ca ţintă infectarea calculatoarelor oficialilor armatei americane.

"Atacul exploatează tensiunile politice în creştere şi teama globală legată de presupusul program de înarmare cu dispozitive nucleare al Iranului", se anunţă într-un comunicat remis de Bitdefender.

Intitulat "bomba perfectă", atacul de tip malware vine din China sub forma unui email cu un ataşament în format .doc, denumit "Iran’s Oil and Nuclear Situation" (Situaţia petrolului şi a armelor nucleare din Iran).

"Documentul nu conţine text, cum ar fi normal, ci o aplicaţie Adobe Shockwave Flash (SWF) care încearcă să încarce pe calculatorul vizat un fişier video modificat, cu extensia MP4. În documentul primit iniţial există şi un fişier executabil, protejat cu mai mulţi algoritmi de criptare. În timp ce este încărcat, fişierul mp4 declanşează o vulnerabilitate în Flash, care duce la extragerea şi execuţia fişierului din document’’, explică Bogdan Botezatu, analist ameninţări informatice Bitdefender.

Odată "plantat" pe computerul victimei, virusul ia legătura cu un served din China, de la care aşteaptă instrucţiuni suplimentare.

"Bomba perfectă" este detectată de alte şase soluţii antivirus, pe lângă BitDefender: DrWeb, F-Secure, GData, Kaspersky, Microsoft şi NOD32.

Cine este Bitdefender

Compania românească a fost fondată în 2001 de soţii Măriuca şi Florin Talpeş şi are în prezent peste 400 de milioane de clienţi la nivel global precum şi sedii în România, Statele Unite, Spania, Germania şi Marea Britanie

În 2010, Bitdefender a avut o cifră de afaceri de peste 29 de milioane de euro, în creştere cu 17% faţă de anul precedent, însă reprezentanţii companiei susţin că veniturile sale ar fi mult mari în condiţiile în care doar 5% din cifra de afaceri ar fi generată pe piaţa din România, scrie Ziarul Financiar. În 2010, producătorul de software a avut circa 380 de angajaţi la nivel naţional şi un profit de peste 240.000 de euro, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Finanţelor Publice.

La începutul anului 2010, Talpeş a vândut circa 7% dintre acţiunile companiei unui grup de şapte investitori români şi americani, printre care şi Horia Manda, managing director Axxess Capital, companie ce administrează mai multe fonduri de investiţii (Romanian-American Enterprise Fund, Balkan Accession Fund şi Emerging Europe Accession Fund), potrivit ZF. La vremea aceea, compania a fost evaluată la circa 100 de milioane de dolari astfel că vânzarea pachetului minoritar a adus încasări de 7 milioane de dolari (4,8 milioane de euro). Florin Talpeş, CEO-ul companiei, a precizat că Bitdefender este practic "un holding olandez cu acţionari românie", scrie gandul.info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel