EXCLUSIV  Risc mare cu mașinile electrice. Titi Aur: Am făcut o cercetare, pentru că am zis că mi se pare / video

Unsplash
Unsplash

Titi Aur, specialist în conducere defensivă și siguranță rutieră, a vorbit despre mașinile electrice.

Titi Aur, specialist în conducere defensivă și siguranță rutieră, a comentat știrea potrivit căreia gigantul de închirieri auto Hertz din SUA a renunțat la aproximativ 20.000 de mașini electrice din flota sa și a revenit la mașinile electrice.

„Mașinile electrice sunt implicate în mai multe accidente decât cele clasice. În SUA, o companie de închirieri auto și-a propus să își schimbe flota și din mașinile electrice să treacă înapoi la cele cu combustie internă, tocmai că produc mai puține accidente. Ei au motivat acest lucru prin faptul că mașinile electrice nu mai au buton de start pentru oprire și pornire, ci pornesc atunci când șoferul se urcă și se opresc singure atunci când coboară. De asemenea, nu au sunet și vibrație la motor, pot fi foarte greu de observat și sunt mai rapide, pentru că au motoare puternice. E mai periculos în trafic cu mașinile care nu se aud?“, a întrebat jurnalistul Florin Răvdan.

„Eu o să fiu subiectiv, deoarece conduc mașină electrică și avem mașină electrică la circuit. Vreau să fac o paranteză - pentru orice fel de alt utilaj, un nou excavator, un nou strung, un nou calculator, trebuie să îl iei pe lucrătorul respectiv să-l înveți, pentru a înțelege ce trebuie să facă, pentru că altfel se întoarce cu excavatorul și dărâmă blocul sau cine știe ce face.

Când societatea trece de la mașina clasică la cea electrică ar trebui - și recunosc faptul că sunt subiectiv - ca oamenii să fie învățați. Nu e normal să nu știi?“, a întrebat retoric Titi Aut.

Ce test a făcut Titi Aur

„Când conduci o mașină normală și virezi roțile să faci la stânga, iar din față vine o altă mașină, cu mașina normală stai cât stai și, la un moment dat, fără să-ți dai seama, anticipezi puțin, pentru că te-ai învățat că atunci când iei piciorul de pe ambreiaj și începi să accelerezi, mașina pleacă la o secundă și ceva.

În schimb, la mașinile electrice, când ești în situația asta, reflexul ți-a rămas ca să apeși un pic înainte, cum erai învățat. Așa riști să-l lovești pe ăla din față. Credeți-mă că așa e. Am făcut cercetarea asta - pentru că am zis că mi se pare - cu alții și toți au avut aceeași senzație. Dacă te pun să pleci în linie dreaptă, nu realizezi, dar dacă te pun să pleci din viraj, vezi că atunci când accelerezi pleacă mai repede. La fel și cu un pieton care trece prin fața ta. Tu accelerezi, nu-ți dai seama și ăl lovești. Ea pleacă mai repede decât te aștepți.

Statistica de mai sus pleacă de la o firmă de închirieri. Majoritatea conduc mașină normală și se duc și închiriază mașină electrică, iar apoi ajung în situațiile enumerate mai sus. De asemenea, mai sunt și riscurile cu faptul că nu se aud.

Nu trebuie schimbată flota de mașini, ci trebuie învățați șoferi, prin introducerea acestor lucruri în programa școlii de șoferi. Cei care fac acum școala de șoferi aproape sigur că vor conduce în viitor mașină electrică“, a concluzionat Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel