Mișcări masive de trupe ruse și armament spre granița cu Ucraina / video

Ministrul apărării ucrainean: Rusia nu a format deocamdată un grup de atac la frontieră /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ministrul apărării ucrainean: Rusia nu a format deocamdată un grup de atac la frontieră / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Rusia își mobilizează trupe de pe tot cuprinsul țării către granița cu Ucraina.

Anul trecut, Kremlinul a mutat peste 100.000 de soldați din districtele militare de sud, vest, nord și centru către Ucraina. Aceștia sunt mobilizați în tabere uriașe de-a lungul graniței ruso-ucrainene și în Crimeea ocupată.

În această săptămână, experții militari au privit uimiți Rusia cum, într-un tur de forță logistic, și-a mutat armata din districtul militar de est pentru a se desfășura la granița de vest, la granița cu Ucraina. Trenurile parcurg 7.000 de kilometri, pe legendara rută feroviară transsiberiană, în direcția Ucrainei și țărilor NATO.

„Calea ferată transsiberiană este un canal important pentru mișcările militare din Rusia. Unui tren militar îi trebuie șase până la șapte zile pentru a ajunge din Orientul Îndepărtat al Pacificului până în vestul Rusiei. Însă, pentru trenurile din Siberia durata e de doar două-trei zile”, a declarat expertul irlandez în apărare Andy Scollick pentru BILD.

Amploarea acestei mișcări de trupe uimește chiar și specialiștii. Expertul militar finlandez Petri Mäkelä afirmă: „Numai pe 11 ianuarie, douăsprezece trenuri militare de marfă au înaintat spre vest prin Krasnoyarsk. Dacă este adevărat, este o mișcare masivă.”

CITEȘTE ȘI   -   Tensiuni Ucraina - Rusia. Chirieac: Avem încredere în SUA, dar asta înseamnă că România devine participant activ la război

Expertul în apărare Scollick avertizează în BILD că relocarea masivă „nu are nicio legătură cu Kazahstanul și nici cu exercițiile la scară largă planificate de armata rusă. Prin urmare, se înțelege că se îndreaptă spre vest pentru a completa și a sprijini consolidarea operațională în apropierea graniței de est a Ucrainei”.

De asemenea, expertul în securitate Andy Scollick este deosebit de îngrijorat.

Dacă Rusia „ar fi vrut doar să-și ascută săbiile, un spectacol cu ​​tancuri și artilerie ar fi în mare măsură suficient”.

„Dar mișcarea logistică la scară largă indică echipamentul necesar pentru a susține o operațiune de luptă. Și nu este doar echipament. Majoritatea acestor trenuri conțin vagoane de pasageri pentru trupe și vagoane de marfă pentru echipamentul lor.”, a mai spus acesta.

Contrar tuturor asigurărilor că regimul său „nu se așteaptă la nicio escaladare”, președintele Rusiei pare să pregătească o campanie de genul pe care Europa nu a mai văzut-o de la cel de-al Doilea Război Mondial, mai spun experții.

În conformitate cu aceasta, ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a declarat încheiate discuțiile cu Statele Unite și NATO, scrie BILD.

CITEȘTE ȘI  -  Rusia respinge acuzaţiile SUA privind un posibil plan ce are legătură cu Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel