Metoda "ACCIDENTUL", prin care sunt înșelați sute de români, câștigă tot mai mult teren. Ce sfătuiește Poliția să faceți într-o astfel de situație

Noua metodă pri care sunt păcăliți românii este numită "Accidentul", fiind modul prin care hoții reușesc să sustragă sume mari de bani sau alte foloase materiale de la persoanele credule, dar și îngrijorate.

Modul în care acționează hoții este surprinzător de simplu. Aceștia sau sună, sau dau un mesaj, și se dau drept un membru al familiei, cerând urgent rudelor ajutor financiar, ca urmare a unui  accident. 

Un mesaj de acest tip poate suna în felul următor: "Am ceva important să îți spun, sună-mă!".

De obicei, numărul de la care ați fost sunat rămâne pe ecran ca "apel nepreluat". Înştiinţarea  poate apărea chiar fără ca telefonul să fi sunat  vreodată.

Dacă este vorba de un  număr care începe cu  +39..., 390..., +391...., +392..., +393...  +394, este recomandat să îl ștergeți  imediat și nu se va  întâmpla nimic. În cazul în care sunați la  acel număr, veți deveni victima infractorilor.

Mai exact, în anumite cazuri, titularul telefonului a sunat la numărul respectiv, ca apoi să nu mai aibă posibilitatea să întrerupă convorbirea, costurile înregistrate pe factură depăşind 2000 de euro.

În caz de urgență, cel mai bine este să scoateți bateria din telefon.

Contactat telefonic, domnul Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a oferit câteva sfaturi și clarificări cu privire la acest subiect.

Ce trebuie să facă persoanele contactatate în astfel de situații

"Cel mai bine ar fi ca acestea să ia legătura cu Poliția, să mențină totuși contactul cu persoanele care le-au apelat, să nu le spună că vor suna la poliție, să încerce să le facă să creadă că vor da curs solicitării acestora", a declarat acesta.

Citește și: Bărbat, înşelăciune prin metoda "accidentul". Prins şi arestat 

Cine sunt cei care trimit mesajele

"În urma apelurilor telefonice, pot fi depistate personele respective. De multe ori, acestea s-au dovedit a fi persoane care erau private de libertate", susține acesta.

Ce măsuri au fost luate

"Au fost desfășurate campanii preventive, pe raza Municipiului București, iar în baza plângerilor depuse, au fost desfășurate toate actele procedurale posibile pentru a depista persoanele care săvârșesc astfel de infracțiuni", a mai spus Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel