Managerul de la Spitalul din Ploiești răspunde acuzațiilor. Ce a transmis

spital-ploiesti
spital-ploiesti

Managerul de la Spitalul Județean din Ploiești unde în urmă cu câteva zile a izbucnit un scandal de proporții a răspuns acuzațiilor.

Directorul instituției medicale în cauză, Adrian Strâmbeanu, neagă într-un comunicat de presă, acuzaţiile conform cărora spitalul pe care îl conduce ar avea probleme.

Conform spuselor managerului, condițiile în care lucrează medicii nu sunt rele, așa cum a declarat doctorul Dan Oprea. Adrian Strâmbeanu spune că sunt acoperite necesitățile sălilor de operație. În plus, menționează că există suficiente bisturie la Spitalul Județean din Ploiești și nu se pune discuția ca acestea să fie resterilizate.

"Adevărul despre bisturiele necesare actului medical chirurgical Am aşteptat, poate prea mult, în a vă prezenta aceste informaţii. Se induc neadevăruri care pot periclita în mod fundamental credibilitatea unei instituţii sanitare. În „spitalul groazei”, aşa cum în mod nedrept este catalogat Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, s-au achiziţionat, numai în 2013, până la această dată, un număr de 21.400 de bisturie clasice. Totodată, au fost achiziţionate peste 200 de bisturie electrice. Conform rapoartelor primite de subsemnatul, ca manager al acestei unităţi, numai din secţiile de chirurgie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în număr de 10, sunt externaţi, anual, peste 25.000 de pacienţi dintre care un număr de 13-14 mii de oameni suferă o intervenţie chirurgicală. Vă repet această informaţie: spitalul a cumpărat, în acest an, 21.400 de bisturie clasice şi aproximativ 200 electrice, persoanele operate în cadrul secţiilor noastre fiind în jur de 14.000, cu aproximare, desigur. Bisturiele clasice sunt potrivite pentru toate intervenţiile chirurgicale din Spitalul Judeţean. Bisturiele electrice sunt opţionale. După cum vedeţi şi oricine poate verifica, managementul achiziţiilor acoperă nevoile permanente din sala de operaţie, în ceea ce priveşte instrumentarul necesar chirurgului. Subsemnatul, ca manager al Spitalului Judeţean, dar şi ca simplu cetăţean, îmi permit să întreb în mod retoric: de ce s-a declanşat acest subiect, având în vedere că managementul, după cum se poate verifica în actele de achiziţie, s-a preocupat în mod continuu de aprovizionarea cu necesarul instrumentarului medical? Vreau să repet, pentru a fi corect înţeles: oricine poate constata, studiind actele de achiziţie, că Spitalul acoperă necesarul în ceea ce priveşte materialul sanitar amintit. Este suficient să se consulte documentele. Subliniez acest aspect pentru că oamenii care vin la Spitalul Judeţean trebuie să ştie că unitatea noastră acoperă, uneori cu eforturi foarte mari – dar acoperă! - necesităţile sălilor de operaţie. Repet: în Spitalul Judeţean nu cred că foloseşte nimeni bisturie de unică folosinţă, de mai multe ori, aceasta însemnând că medicul respectiv face malpraxis în mod conştient, atâta timp cât spitalul asigură necesarul de bisturie. Pun la dispoziţia opiniei publice, aşa cum am pus şi la dispoziţia comisiilor venite în control, achiziţiile de materiale sanitare. Aşa cum spuneam, acestea rămân scrise", se arată în comunicat, scrie Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel