EXCLUSIV  Mai puţină materie, mai mulţi clienţi la şcolile de şoferi. Titi Aur: Este o diferenţă între a conduce legal şi a conduce în siguranţă. Sistemul este viciat pentru că asta cere piaţa

Fotografie de la JESHOOTS.com, pexels
Fotografie de la JESHOOTS.com, pexels

Titi Aur a explicat, în cadrul emisiunii DC Conducem, de la DC NEWS TV, care este diferenţa dintre a conduce legal în România şi a conduce în siguranţă. 

"Se ştie la ce şcoală de şoferi se poate obţine diploma mai uşor"

"Cei care dau acest avantaj, cu ghilimele de rigoare, viitorilor cursanţi, în sensul că acceptă să nu îi înveţe profund, corect, au mai mulţi clienţi. Aşa că şi ceilalţi, celelalte şcoli de şoferi, trebuie să accepte acest sistem superficial de pregătire. 

Mai mult, se discută în interiorul unei localităţi, se ştie la ce şcoală de şoferi se poate obţine diploma mai uşor decât la altele. Aşa că cei care nu îşi fac treaba bine au clienţi mai mulţi. Pentru că educaţia noastră este zero din acest punct de vedere. Societatea nu transmite individului dorinţa de a se deplasa în siguranţă pe stradă, ci transmite doar informaţia că trebuie să circuli legal pe stradă. Şi aici e marea diferenţă. A circula legal la volan sau pe motocicletă înseamnă să ai permis de conducere, iar a circula în siguranţă înseamnă să ştii să conduci în siguranţă. 

"Sistemul este viciat pentru că asta cere piaţa"

Sistemul este deteriorat, viciat, şi este stricat, şi se strică din ce în ce mai mult, pentru că asta cere piaţa, asta cere clientul. 

Am avea nevoie de un masterplan, o impunere din partea autorităţilor, pentru ca sistemul de examinare, coroborat cu sistemul de şcolarizare şi cu alte sisteme de pregătire, dar şi cu sistemele de dinainte de a ajunge la şcoala de şoferi, pentru a-l face pe cursant să îşi dorească să înveţe să conducă. Să înţeleagă cursantul de ce triunghiul roşu cu vârful în jos înseamnă "Cedează Trecerea" şi de ce ăla cu vârful în sus înseamnă "Atenţionare". 

La fiecare element pe care trebuie să îl ştii, ar trebui să înţelegi profund de unde provine, de ce şi la ce ajută dacă ştii despre el. Nu se întâmplă asta. Ei, şi, când se duc la examen, o parte promovează, o parte nu. Iar eu nu am o problemă cu cei care nu trec examenul, ci cu cei care reuşesc să îl treacă. Pentru că trec prea uşor sau ştiind prea puţine lucruri, pentru că programa de examinare sau întrebările de la examen nu prevăd, din punctul meu de vedere, toată gama de lucruri pe care ar trebui să le ştii ca să circuli în siguranţă", a explicat Titi Aur la DC Conducem. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel