Luna plantării arborilor. Câți puieți vor fi plantați

IMG_2025 Arbori de cauciuc, pe Koh Chang (Insula Elefant), Thailanda
IMG_2025 Arbori de cauciuc, pe Koh Chang (Insula Elefant), Thailanda
În județul Sălaj, 85.000 de puieţi din diferite specii vor fi plantaţi de Direcţia Silvică ca parte a campaniei de împăduriri din 2017.
 
 
Un total de 85.000 de puieţi din specii de foioase şi răşinoase vor fi plantaţi, în acest an, de Direcţia Silvică Sălaj, în cadrul programului de generare a pădurilor, în aşa-numita „lună a plantării arborilor”, ce are loc anual, în perioada 15 martie - 15 aprilie. 

„Luna plantării arborilor” a fost marcată sâmbătă de Direcţia Silvică Sălaj, ce a adunat mai mulţi tineri din Zalău la o acţiune de plantare a unor puieţi de brad, într-o pepinieră silvică. 

„Prin această acţiune se urmăreşte atragerea atenţiei opiniei publice asupra pădurii, a problemelor ei şi, în plus, antrenarea unor segmente sociale cât mai diverse în activităţi concrete, legate de îngrijirea şi conservarea fondului forestier. Direcţia Silvică Sălaj doreşte conştientizarea populaţiei faţă de importanţa şi rolul pădurii atât sub aspect ecologic, cât şi economic şi social”, a declarat, la începutul acţiunii, Vasile Colcear, directorul DS Sălaj. 

La evenimentul de sâmbătă au fost prezenţi, potrivit Agerpres, şi Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, aflat într-o vizită oficială la Spitalul Judeţean din Zalău, Tiberiu Marc - preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Ionel Ciun - primarul Zalăului şi senatorul Gheorghe Pop, alături de angajaţi ai Gărzii de Mediu şi silvicultori. 

Program de regenerare a pădurilor

Potrivit lui Vasile Colcear, la nivelul celor cinci ocoale silvice din Sălaj s-a stabilit un program de regenerare a pădurilor pentru anul 2017, care cuprinde o suprafaţă totală de 61 de hectare, din care 12 hectare pentru împăduriri şi 49 de hectare cu regenerări naturale. De asemenea, în vederea consolidării plantaţiilor înfiinţate în anii anteriori, se vor efectua completări de regenerare a pădurilor pe o suprafaţă de cinci hectare. 

Pentru împădurirea suprafeţelor incluse în programul pe 2017 se vor folosi 85.000 de puieţi produşi în pepinierele proprii ale Direcţiei Silvice, din speciile gorun, stejar pedunculat, stejar roşu, fag, paltin, ulm, frasin, molid şi larice. De asemenea, Direcţia Silvică Sălaj va efectua lucrări de înfiinţare şi îngrijire a unor culturi speciale de pomi de Crăciun, pe o suprafaţă de peste patru hectare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel