Lider mondial, participant la Marșul din Paris, declarație revoltătoare

Premierul turc Ahmet Davutoglu, unul dintre participanții la Marșul Solidarității din Paris, a declarat că "libertatea de expresie nu înseamnă libertatea de a insulta" și că premierul israelian Benjamin Netanyahu, "asemenea teroriștilor din Paris", a comis crime împotriva umanității, coform AFP.

Prezența lui Davutoglu la evenimentul din Paris a fost contestată și etichetată drept o "ipocrizie", Turcia fiind acuzată că nu respectă libertatea presei și atacă redacțiile critice regimului Erdogan.

"Publicarea acestei caricaturi este o gravă provocare (...) libertatea presei nu înseamnă libertatea de a insulta", a declarat premierul Ahmet Davutoglu pentru presă la Ankara înainte de a se urca în avion pentru o vizită la Bruxelles. "Noi nu putem accepta insultele la adresa profetului", a insistat șeful guvernului turc, fost ministru de Externe și un apropiat al lui Erdogan.

Declarațiile lui Davutoglu dovedesc acutizarea crizei diplomatice turco-israeliene. Recent, președintele Erdogan a condamnat prezența premierului israelian Benjamin Netanyahu la Marșul din Paris și l-a acuzat de "terorism de stat. Israelul a răspuns numindu-l pe Erdogan un "bătăuș antisemit".

"La fel cum masacrul din Paris, comis de teroriști, este o crimă împotriva umanității, Netanyahu, ca șef al guvernului care a omorât cu bombardamente copii care se jucau pe plajele din Gaza, care a distrus mii de case și a masacrat cetățenilor noștri (turci) aflați pe o navă în ape internaționale, a comis crime împotriva umanității", a spus Davutoglu.

Premierul israelian, Netanyahu, în război cu "sultanul" Erdgodan după atacul din Paris

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel