Lapte praf cu salmonella. Decizia unui mare producător

lapte-praf-pentru-sugari-434x326
lapte-praf-pentru-sugari-434x326

Reputaţia Lactalis a fost grav afectată în urma retragerii a 12 milioane de cutii de lapte praf după ce a fost descoperită bacteria salmonela în unele loturi de lapte praf pentru sugari.

Decizie a Lactalis după declanşarea scandalului provocat de laptele infestat cu salmonella. Lactalis a anunţat că testează producţia la fabrica din Craon care fusese oprită în urma contaminării cu salmonela a laptelui praf pentru sugari, transmite Reuters. 

Reputaţia Lactalis a fost grav afectată în urma retragerii a 12 milioane de cutii de lapte praf pe plan global, după ce în decembrie a fost descoperită bacteria salmonela în unele loturi de lapte praf pentru sugari produse la Craon. Au fost vizate produsele marca Picot (lapte praf şi cereale pentru copii), Milumel (lapte praf şi cereale pentru copii) şi Taranis (un amestec de acizi şi lapte praf ). 

"Unitatea numărul doi şi-a reluat activitatea duminică, pentru faza de testare. Vrem să verificăm, să controlăm, să inspectăm şi să analizăm, pentru a fi siguri că totul este conform standardelor. Rezultatele de până acum sunt compatibile", a anunţat joi un purtător de cuvânt al Lactalis. Acesta a adăugat că niciun produs nu va fi vândut pe piaţă înainte de a obţine aprobarea Ministerului Agriculturii. 

În decembrie, producţia la fabrica din Craon a fost oprită

În decembrie, producţia la fabrica din Craon a fost oprită iar unitatea unu a fost închisă definitiv, în urma descoperirii bacteriei salmonela. Nu doar Lactalis a fost afectat, ci şi lanţurile franceze de supermarketuri, cum ar fi Leclerc, Auchan, Carrefour şi Systeme U, care au recunoscut că unele loturi de lapte praf retrase de Lactalis au rămas o perioadă pe rafturi. 

Şeful Lactalis, Emmanuel Besnier, avertiza în februarie că scandalul contaminării cu salmonela a laptelui praf pentru sugari ar putea costa firma franceză câteva sute de milioane de euro. 

"Nu putem spune cu certitudine dar costurile vor fi foarte ridicate, de câteva sute de milioane de euro. Acest caz ne costă licenţa de export pentru o perioadă încă nedeterminată. Este cea mai mare criză cu care m-am confruntat de când sunt la conducerea companiei", a explicat Besnier. 

Compania a fost intens criticată pentru modul în care a gestionat această problemă

Compania a fost intens criticată pentru modul în care a gestionat această problemă iar lui Besnier i se reproşează că nu a apărut în public după izbucnirea scandalului. 

Deşi familia sa este a 11-a cea mai bogată din Franţa, conform clasamentului pe 2017 al revistei Challenges, Emmanuel Besnier evită ieşirile în public şi apariţiile alături de politicieni. Angajaţii săi l-au poreclit "omul invizibil". 

Înfiinţat în 1933 de bunicul lui Emmanuel Besnier, Lactalis este un gigant alimentar cu vânzări anuale de 17 miliarde de euro, 18.900 de angajaţi şi 246 de unităţi de producţie în 47 de ţări, inclusiv România. 

În România, Lactalis este lider de piaţă, după ce a cumpărat brandurile de lactate LaDorna, Albalact şi Covalact. 

Vezi şi:De ce n-au românii salarii ca în Vest. Daraban: Minivacanţele ne-au mâncat ficaţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel