EXCLUSIV  De ce n-au românii salarii ca în Vest. Daraban: Minivacanţele ne-au mâncat ficaţii

Vacanță
Vacanță

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a explicat de ce salariaţii din România nu au aceleaşi venituri precum muncitorii din Vest.  

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, invitat la interviurile DC News, a explicat care este unul din principalele motive pentru care românii nu au salarii precum în ţările din vestul Europei. Acesta a vorbit despre minivacanţele "fără număr" pe care Guvernul le dictează ori de câte ori are ocazia şi de modul în care productivitatea muncii influenţează profiturile companiilor şi, implicit, veniturile angajaţilor.  

"Minivacanţele ne-au mâncat ficaţii. Cel puţin de la 1 Mai încoace, această fragmentare cu aceste minivacanţe... Eu am venit dintr-o companie în care (n.r. - plecau în concediu) în iulie jumătate din companie, în august - cealaltă jumătate. Punct. Dar în timpul anului îţi vedeai de treabă. Nu mai exista o fragmentare a activităţii decât, Doamne fereşte, în cazuri speciale, personale. [...] Şi ne mai mirăm de faptul că suntem pe penultimul loc la productivitatea muncii pe care ni-l spune Eurostat. 

Dacă ne urcăm acum în maşină şi mergem la un şantier public ce vedem: e unul care sapă ceva şi alţi patru inşi care sunt pe telefoane. Adică muncitorul român trebuie să înţeleagă că nu are cum să ia bani ca în Vest. Noi am mai dat nişte cifre: profitul brut în România e de 8,2%, deci nu se fac mari profituri. [...] 

Urmăreşte declaraţiile lui Mihai Daraban aici:

 

Urmăreşte întreaga emisiune aici.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel