Incendiu într-un centru de primire pentru migranţi din Bosnia; 29 de răniţi

Douăzeci şi nouă de migranţi au fost răniţi într-un incendiu produs sâmbătă, din motive încă nedeterminate, într-un centru de primire pentru migranţi din nord-vestul Bosniei, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne. 

"Incendiul din centrul de primire pentru migranţi de la sediul companiei Miral, de la Velika Kladusa, ne-a fost semnalat la ora locală 06.35 (04.35 GMT). Ştim în acest moment că există 29 de răniţi, dar nu cunoaştem gradul de gravitate", a declarat Ale Siljdedic, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne în cantonul Bihac.

Răniţii suferă de arsuri, dar şi din cauză rănilor contractate după ce unii dintre migranţi au sărit pe ferestrele centrului pentru a fugi de flăcări, a precizat purtătorul de cuvânt. În jur de 500 de migranţi se aflau în acest centru de primire în ultimele zile, a adăugat el.

Originea incendiului nu a fost încă stabilită, totuşi vremea neobişnuit de rece şi ploioasă pentru această perioadă a anului i-a forţat probabil pe migranţi să găsească moduri de a se încălzi. 'Există multe materiale care ard uşor, saci de dormit, cuverturi, veşminte, saltele', a precizat Ale Siljdedic.

Este al doilea incendiu care izbucneşte în ultimele săptămâni în locuri în care sunt adăpostiţi migranţi. Trei migranţi, care se refugiaseră într-o clădire abandonată, au murit în urmă cu trei săptămâni într-un incendiu provocat de o lumânare pe care o foloseau, a declarat Indira Kulenovic, o responsabilă a Federaţiei internaţionale a crucii şi semilunii roşii care activează în Bosnia. În Serbia, doi migranţi, care se ascunseseră într-un camion cisternă, au murit săptămâna trecută după spitalizarea lor la Novi Sad, în nordul Serbiei.

Bosnia a fost scutită de marele val migrator din 2015-2016, dar se află pe noua 'rută a Balcanilor' de la începutul lui 2018. Această ţară muntoasă, care are o frontieră lungă de o mie de kilometri cu Croaţia, ţară membră a UE, a fost traversată de 25.000 de migranţi în 2018, dintre care 22.000 au ieşit de pe teritoriul său, potrivit autorităţilor bosniace. Intrările ilegale au continuat la începutul lui 2019, cu aproape 2.300 de persoane în ianuarie şi februarie, şi circa 3.500 de persoane sunt adăpostite în prezent în opt centre de primire, în special în regiunea Bihac (nord-vest), frontalieră cu Croaţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel