Grapini se ia de marile puteri ale Europei

 Europarlamentarul Maria Grapini a avut luni o intervenție dură, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg. Pe cine a mai atacat, în rândurile ce urmează.

„În contextul global, când liderii marilor puteri schimbă strategiile economice și de securitate, Uniunea Europeană trebuie să rămână unită. Sunt proeuropean și țara mea este proeuropeană - se situează pe locul trei între statele membre, ca procent de susținere a Europei unite, dar vrem o Europă echitabilă, cu tratament egal pentru statele membre si pentru cetățenii lor. În ultimii zece ani, UE a înregistrat un eșec vizibil la cel mai important capitol: coeziune socială. Cartea Albă, prezentată de domnul Juncker, arată o Europă fără o viziune clară, domnul Juncker arătând o nepăsare nepermisă unui președinte de Comisie! Nereușitele proiectelor de solidaritate, securitate și coeziune socială sunt și din cauza administrațiilor naționale, dar și a administrației europene. Țările din est au fost frecvent stigmatizate si acuzate de corupție, chiar dacă evaziunea fiscală si corupția sunt si în țara domnului Juncker, a doamnei Merkel și a domnului Hollande”, a declarat Grapini, în PE, potrivit unui comunicat de presă.

[citeste si]

Europarlamentarul român a invocat și principiile „nesănătoase”, folosite de Comisie în cheltuirea unor bugete - pe principiul „primul venit, primul servit” care, în opinia sa, au crescut disparitățile regionale, deși, declarativ, UE dorea să evite exact acest lucru. 

Maria Grapini și-a încheiat intervenția cu trimitere directă la președintele Comisiei Europene: „Este un moment crucial, de aceea solicit Comisiei și Consiliului să găsească soluții pentru o Europă unită, o Europă echitabilă. Altfel, domnul Juncker si reprezentanții țărilor fondatoare ale UE riscă să intre în istorie ca demolatorii Uniunii Europene, ai Pieței Unice!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel