DOLIU în lumea filmului. A murit regizorul Peter Bogdanovich

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Regizorul Peter Bogdanovich a murit la vârsta de 82 de ani.

Peter Bogdanovich, regizorul american cunoscut pentru filme precum "The Last Picture Show" și "Paper Moon", a murit la vârsta de 82 de ani, a confirmat joi agentul său, conform BBC.

Drama sa The Last Picture Show din 1971, laa care a fost și co-scenarrist, i-a adus opt nominalizări la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun regizor. Filmul, a cărui acțiune se petrece într-un oraș din Texas, a avut o distribuție alcătuită din vedete în ascensiune, printre care Jeff Bridges și Cybill Shepherd, relatează Agerpres.

"O celebrare a vechiului Hollywood"



În 2014, a revenit cu primul său film după 13 ani. She's Funny that Way, cu Owen Wilson și Imogen Poots în rolurile principale, a fost "o celebrare a vechiului Hollywood", a scris la vremea respectivă Nicholas Barber de la BBC Culture.

Bogdanovich a jucat și pe micul ecran, apărând în serialul The Sopranos de la HBO, unde a interpretat rolul unui psihoterapeut.

A iubit lumea filmului încă din copilărie



Născut în 1939, Bogdanovich a devenit interesat de cinema de la o vârstă fragedă. Între 12 și 30 de ani, el a ținut o evidență a fiecărui film pe care l-a văzut, împreună cu o mică recenzie pe o fișă.

În adolescență, a urmat cursurile unei școli de actorie, iar după ce a terminat a acceptat mici roluri în teatru și la televiziune, relatează New York Times.

Francis Ford Coppola, regizorul filmului "The Godfather", a spus că este "devastat" de această veste. "Fie ca el să doarmă în fericire pentru eternitate, bucurându-se pentru totdeauna de fiorul aplauzelor noastre", a spus el. Guillermo del Toro, regizorul filmului "Labirintul lui Pan", a scris pe Twitter: "A fost un prieten drag și un campion al cinematografiei".

2021, anul care ne-a luat URIAȘII din muzică, sport, teatru și presă. Marile personalități care ne-au spus ADIO și s-au reunit în cer

2021 a fost un an dur, care a lăsat România mai săracă. 2021 a fost anul în care cinematografia, muzica și sportul au pierdut unele dintre cele mai mari nume. A fost încă un an dificil din punct de vedere medical, iar pandemia de COVID-19 s-a arătat nemiloasă cu mulți oameni, inclusiv cu cei mai iubiți artiști ai noștri, cei mai buni actori, cei mai mari scriitori și jurnaliști, bucătari celebri și campioni din lumea sportivă.

Rând pe rând, mai mulți artiști s-au stins din viață, unii din cauza COVID-19, alții în accidente sau din cauza unor boli nemiloase. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel