De sute de ani, familia regală britanică și-a răsfățat pofta de dulce și de băuturi tari. Un lucru care nu s-a schimbat de-a lungul timpului?
Ei consumă cele mai bune lucruri pe care lumea le poate oferi și, astfel, influențează și alimentația „supușilor” lor.
Regele Henric al VIII-lea - Caise
Henric al VIII-lea, care a domnit între 1509 și 1547, era cunoscut drept un „consumator de mâncare și femei.” În timp ce stătea la Palatul Hampton Court, regele avea în jur de 1000 de curteni și sute de servitori care să-l asiste. Și toți acești oameni trebuiau să mănânce.
Cele 18 bucătării ale palatului rămâneau deschise și funcționau non-stop, arzând aproximativ opt tone de stejar zilnic pentru a menține focurile de gătit aprinse. Pe lângă șemineele masive unde carnea și vânatul erau fripte și întoarse pe frigare de băieți tineri, existau 50 de camere pentru prepararea aluatului, îmbutelierea, conservarea și murarea alimentelor.
Regele Carol al II-lea - Înghețată
Când Carol al II-lea a devenit rege după restaurarea monarhiei în 1660, a reînviat o tendință mai veche: cina publică, în care membrii curții serveau mese regilor în fața unui public de supuși. Aceste demonstrații erau ocazii pentru publicul larg de a avea acces la suveran.
Cel puțin o dată pe săptămână, Carol lua masa în public din apartamentele de stat de la Castelul Windsor sau în Sala Banchetelor de la Palatul Whitehall. Bucătarul-șef al regelui pregătea nu mai puțin de 26 de feluri de mâncare pentru masa de prânz, iar masa regelui era decorată cu farfurii și tacâmuri din aur și argint pe o față de masă monogramată.
Regina Charlotte - Dulciuri
În 1761, Charlotte Sophia de Mecklenburg-Strelitz, în vârstă de 17 ani, a devenit regina consoartă a regelui George al III-lea al Angliei, care a domnit între 1760 și 1820 (inclusiv în timpul Regenței). Charlotte, originară din Germania, a introdus la curtea britanică mâncăruri și dulciuri internaționale populare pe Continent.
Pentru ziua ei de naștere din 1780, Charlotte a organizat o strângere de fonduri caritabilă și a invitat tinere aristocrate la palatul din Londra. De asemenea, a comandat un tort de 2,4 metri înălțime, glazurat, să fie așezat în fața ei. Pe măsură ce domnișoarele soseau și făceau reverențe reginei, părea că aduc un omagiu prăjiturii.
Regina Victoria - Cartofi și Whisky
Consilierii regali i-au restricționat dieta viitoarei regine Victoria, dar totul s-a schimbat când a preluat tronul în 1837. Tânăra regină a început să compenseze pentru privarea suferită în primii ani de viață. Ea se bucura de fructe proaspete și de sezon, în special struguri, piersici și ananas, conform cărții „Viața privată a reginei” de un membru al Casei Regale. „Dintre legume, maiestatea sa mărturisește o mare slăbiciune pentru cartofi, care sunt gătiți pentru ea în toate modurile posibile și sunt - la fel ca toate lucrurile pe care le mănâncă și le bea - puse în fața ei de un servitor foarte fidel, care nu poartă uniformă, ci negru sobru și stă alături de regină la mese,” observa autorul anonim.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu