Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni, în şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naţionale, un mesaj prezentat de secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, în care arată că niciun român nu trebuie să nu se simtă lăsat în urmă, subliniind că pentru Executiv economia reprezintă 'motorul' pentru a asigura resursele necesare investiţiilor şi măsurilor sociale.
Neacşu a precizat, în plenul Parlamentului, că transmite mesajul Guvernului şi al prim-ministrului Marcel Ciolacu 'inspirat din dorinţa tuturor românilor, împlinită cu 105 ani în urmă - Marea Unire'.
'Istoria recentă a României a însemnat un şir continuu de provocări pentru fiecare român, dar şi pentru întreaga naţiune. Nouă, generaţiilor de astăzi, ne-a revenit misiunea de a consolida şi perpetua valori la care s-au raportat înaintaşii noştri şi, mai ales, de a înţelege lecţia valoroasă pe care istoria ne-a oferit-o. Şi anume că toate marile realizări au fost posibile doar atunci când clasa politică a fost alături de români, le-a ascultat dorinţele, le-a înţeles idealurile şi a acţionat, alături de întregul popor, pentru a le împlini. Iar lecţia oferită de istorie este cu atât mai importantă în prezent, când ne aflăm în faţa unor provocări extrem de complexe, care necesită o abordare responsabilă, corectă şi echitabilă din partea întregii clase politice', a transmis Marcel Ciolacu.
Potrivit premierului, românii şi-au dorit un stat naţional unitar, un vis împlinit în 1918 şi şi-au dorit libertate şi democraţie, un alt vis împlinit, în 1989, prin sacrificiul tinerilor care au ieşit în stradă în urmă cu 34 de ani.
'Au urmat apoi alte obiective majore împlinite prin unitatea voinţei românilor: aderarea la NATO, garanţia de securitate a României şi a întregii regiuni. Integrarea în Uniunea Europeană, cu siguranţa economică şi socială dată fiecărui cetăţean de statutul de membru al acesteia. Ce îşi doresc românii astăzi? O viaţă mai bună, echitate, infrastructură, şcoli şi spitale, legi drepte. Îşi doresc să fie plătiţi corect pentru munca lor şi să primească o pensie decentă după o viaţă de muncă. Copiii lor să aibă parte de educaţie de calitate, iar persoanele în vârstă de spitale sigure şi servicii medicale corecte. Românii îşi doresc ca regiunile istorice ale României să fie legate de reţele de transport care să răspundă aşteptărilor sociale şi economice actuale', mai arată Ciolacu.
El a mai menţionat că politicile guvernamentale sunt hotărâtoare pentru economia oricărei ţări, iar nivelul de trai al cetăţenilor depinde de dezvoltarea economică.
'O naţiune nu se dezvoltă şi nu progresează cu promisiuni, iar un popor nu se hrăneşte cu iluzii. De aceea, pentru acest guvern, economia reprezintă motorul de care avem nevoie pentru a asigura resursele necesare investiţiilor, dar şi măsurilor sociale. Susţinem investiţiile străine, dar şi companiile româneşti şi, nu întâmplător, pentru dezvoltarea celor din urmă am lansat, printre altele, Programul 'Cumpără româneşte!'. Totodată, în cele câteva luni de mandat, am pus accent şi pe nevoile imediate ale oamenilor, începând cu creşterea calităţii vieţii. Pentru că niciun român nu trebuie să nu se simtă lăsat în urmă!', a mai transmis premierul.
El a punctat că, aşa cum a promis, Guvernul a reuşit să finalizeze noua lege a pensiilor, pentru ca aceasta să fie aplicată de la 1 ianuarie 2024 şi 'să aducă pensionarilor recunoaşterea corectă a anilor în care au muncit'.
'Am venit cu soluţii de sprijin pentru categoriile sociale aflate în dificultate. Vom merge mai departe cu plafonarea preţurilor la energie şi cu limitarea creşterii preţurilor la alimentele de bază. În acelaşi timp, vedeţi - chiar şi dumneavoastră, cei din Opoziţie - ritmul susţinut al lucrărilor de infrastructură din întreaga ţară. Suntem guvernarea care a început execuţia lucrărilor la mult-aşteptata Autostradă a Moldovei, simbol al Unirii şi în termeni de infrastructură, între această veche provincie istorică şi restul ţării. Această investiţie, intrată în linie dreaptă odată cu semnarea contractului de execuţie pentru ultimul tronson, Pietroasele - Buzău, la numai un an de când a fost semnat contractul pentru primul lot al autostrăzii, va contribui cu siguranţă la dezvoltarea economică a comunităţilor locale din această parte a ţării', a mai transmis Ciolacu, referindu-se şi la faptul că parteneriatele cu Statele Unite ale Americii, cu statele europene şi cu organizaţiile internaţionale aduc ţara mai aproape de a îndeplini idealurile românilor pentru o viaţă mai bună.
'Când ceva tinde să ne dezbine, să ne amintim că suntem toţi români şi că avem un drum comun de parcurs ca naţiune, de care depind prezentul şi viitorul întregii societăţi şi al fiecărui cetăţean', a mai spus Marcel Ciolacu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu