Bărbat din Vâlcea, reținut pentru schingiuirea unui câine agățat de căruță

Foto cu rol ilustrativ: Kindel Media/ Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Kindel Media/ Pexels

Un bărbat a fost reținut de polițiștii vâlceni după ce și-a schingiuit câinele pe care îl avea agățat de căruță.

Un bărbat din comuna Cernişoara a fost reţinut de poliţişti pentru schingiuirea animalelor, după ce ar fi legat un câine de un atelaj şi l-ar fi târât pe asfalt, au informat, marţi, reprezentanţii Poliţiei Vâlcea, scrie Agerpres.

”În fapt, la data de 20 noiembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că, un bărbat de 42 de ani, din localitatea Cernişoara, ar fi schingiuit un câine, provocându-i mai multe leziuni.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au stabilit faptul că, bărbatul ar fi legat câinele de atelajul pe care îl conducea şi l-a târât pe asfalt, provocându-i astfel leziuni la nivelul capului, membrelor şi corpului”, au transmis reprezentanţii IPJ Vâlcea.

În urma probatoriului administrat, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu au dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, în cursul zilei de marţi el urmând să fie prezentat instanţei de judecată pentru dispunerea de măsuri legale.

Potrivit Legii 205/2004, privind protecția animalelor, schingiuirea animalelor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. 

Care sunt obligațiile deținătorilor de animale

Potrivit prevederilor legii menționate, cei care dețin animale au ți câteva obligații față de acestea. Astfel, deținătorii de animale trebuie să le asigure acestora: 

- un adăpost corespunzător;

- hrană și apă suficiente;

- posibilitatea de mișcare suficientă;

- îngrijire și atenție;

- asistență medicală.

De asemenea, deținătorilor de animale le este interzis să aplice rele tratamente și cruzimi animale. Potrivit legii, prin rău tratament se înțelege: omorârea animalelor, cu intenţie, practicarea tirului pe animale domestice sau captive, organizarea de lupte între animale sau cu animale, folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, folosirea de animale pentru expoziţii, spectacole, publicitate, realizare de filme şi în scopuri asemănătoare, dacă aceste activităţi le provoacă suferinţe fizice şi psihice, afecţiuni sau răniri, abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului, administrarea de substanţe destinate stimulării capacităţilor fizice ale animalelor în timpul competiţiilor sportive, sub forma dopajului, maltratarea şi schingiuirea animalelor, intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor, provocarea de suferinţe fizice şi psihice prin orice mijloace, despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă, capturarea animalelor prin alte metode decât cele prevăzute de lege, folosirea armelor cu tranchilizant în alte situaţii decât pentru imobilizarea animalelor.

Citește și: Aproape jumătate din câinii capturați din capitală, doar din două sectoare ale Bucureștiului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel