ARMISTIȚIU UCRAINA. Kievul și separatiștii au semnat un armistițiu

Autoritățile ucrainene și reprezentanții separatiștilor pro-ruși din Estul Ucrainei au ajuns la un armistițiu preliminar, vineri, în spatele ușilor închise, la Minsk, transmite Interfax.

Un protocol pentru începerea de la ora 18:00 a unui armistițiu a fost semnat. Protocolului conține 14 puncte, inclusiv toate aspectele privind controlul, schimbul de prizonieri și alte probleme, precizează Intefax.

Președintele ucrainean Poroşenko a declarat că armistiţiul urmează să intre în vigoare la ora 14.00 GMT (17.00, ora României). El a făcut acest anunţ în contextul unor noi informaţii despre confruntări armate în estul Ucrainei.

La negocierile de la Minsk, capitala Belarusului, iau parte fostul preşedinte ucrainean Leonid Kravciuc, ambasadorul rus în Ucraina Mihail Zurabov şi liderii "republicilor populare" de la Doneţk şi Lugansk.

Planul de pace pentru estul Ucrainei trebuie să prevadă retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean, a declarat, vineri, premierul ucrainean Arseni Iațeniuk, făcând apel la țările occidentale să devină garanții unui asemenea acord, informează AFP, citat de Agerpres.

Poroșenko anunță "armistițiu permanent" în Estul Ucrainei, Rusia îl contrazice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel