Ai un BlackBerry? Telefonul NU va mai funcționa de pe 4 ianurie

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Anumite generații de telefoane BlackBerry nu vor mai funcționa începând de pe 4 ianuarie. 

În curând, acel telefon BlackBerry pe care unii dintre noi îl păstrează într-un sertar nu va mai putea fi folosit. Începând de marți, 4 ianuarie, compania va opri suportul pentru dispozitivele sale clasice care rulează BlackBerry 10, 7.1 OS și versiuni anterioare, anunță CNN

Aceasta înseamnă că toate dispozitivele sale mai vechi care nu rulează pe software Android nu vor mai putea folosi date, trimite mesaje text, accesa internetul sau efectua apeluri, chiar și la un număr de urgență. 

Citește AICI și: CEO Twitter nu a terminat facultatea, mănâncă o dată pe zi și face baie cu gheață. Ce nu știai despre miliardarul Jack Dorsey

Tehnologia de vârf a deceniului trecut va dispărea

În timp ce majoritatea utilizatorilor de telefonie mobilă au trecut de la BlackBerry, ultima versiune a sistemului său de operare lansată în 2013, întreruperea suportului pentru telefoanele sale reprezintă sfârșitul a ceea ce odată a fost considerată tehnologie de vârf.

Compania a anunțat inițial știrea în septembrie 2020, ca parte a eforturilor sale de a se concentra pe furnizarea de software și servicii de securitate întreprinderilor și guvernelor din întreaga lume sub numele de BlackBerry Limited. BlackBerry (BB) a ieșit în cea mai mare parte din industria telefoanelor din 2016, dar de-a lungul anilor a continuat să-și acorde licențe pentru marca producătorilor de telefoane, inclusiv TCL și, mai recent, OnwardMobility, o întreprindere de securitate cu sediul în Austin, Texas, pentru un dispozitiv BlackBerry 5G care rulează pe software Android. Dispozitivele Android de la BlackBerry nu sunt afectate de sfârșitul serviciului.

Telefoanele mobile vechi de la BlackBerry cu tastaturi fizice de la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000 au fost odată atât de populare încât oamenii le porecleau „CrackBerries”. Tastatura a atras profesioniștii care doreau flexibilitatea de a lucra în afara biroului cu unele dintre instrumentele pe care le foloseau pe un computer desktop.

Te-ar mai putea interesa și: BlackBerry REVINE cu un telefon 5G foarte BUN la PREȚ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel