CEO Twitter nu a terminat facultatea, mănâncă o dată pe zi și face baie cu gheață. Ce nu știai despre miliardarul Jack Dorsey

foto captură video
foto captură video

Miliardarul Jack Dorsey, CEO Twitter, are un stil de viață aparte, poate ciudat și de neînțeles pentru mulți oameni. 

Jack Dorsey a co-fondat Twitter în 2006, iar compania l-a făcut miliardar. Doi ani mai târziu a devenit CEO al Twitter, iar în 2015 și-a fondat o a doua companie - Square. 

O masă pe zi și băi cu gheață

Deși stă pe miliarde, numărându-se printre bogații lumii, Jack Dorsey are un stil de viață mai ciudat, de spartan ar zice unii: mănâncă o singură dată pe zi, doar cina, și a renunțat la băile calde în favoarea băilor cu gheață, scrie businessinsider.com

Și președintele rus Vladimir Putin este adeptul băilor cu apă rece. În contextul pandemiei el a dat un sfat tuturor celor care-i urmăresc declarația: să facă alternanța apă rece - apă fierbinte, la duș

Vezi aici mai mult: Secretul lui Vladimir Putin. De ce să alternezi duș rece - duș fierbinte

Are o casă uimitoare, iese cu modele și conduce mașini rapide

Totuși, existența lui Jack Dorsey nu e în totalitate spartană. Presa citată scrie că, la fel ca alți miliardari, Jack Dorsey are o casă uimitoare, se întâlnește cu modele și conduce mașini rapide. 

Vezi și: Viața de zi cu zi a bogaților lumii: Secretele lui Jeff Bezos. Somnul spre succes

Totul a început în adolescență

Pentru Dorsey, banii pe care-i are astăzi nu sunt un simplu noroc. El a fost un adolescent cu o minte sclipitoare. A început să programeze la 15 ani, în timp ce frecventa liceul Bishop DuBourg din St. Louis. La vârsta la care alți tineri nici nu se gândesc la planurile de carieră sau independența financiară, miliardarul de astăzi scria un software care este încă folosit de unele companii de taxi. Când nu era în magazinele de electronice, Dorsey era fan al concertelor punk-rock. 

CEO Twitter nu a absolvit facultatea

Ca mulți alți miliardari din domeniul tehnologiei, Dorsey nu a absolvit facultatea. A încercat totuși să urmeze o facultate la Universitatea de Știință și Tehnologie din Missouri, s-a transferat la Universitatea din New York și... a renunțat. 

A pus bazele rețelei sociale în 2000

În anul 2000 a creat un prototip prin care-și ținea prietenii la curent cu activitatea sa prin BlackBerry și mesaje pe e-mail. Cum nimeni n-a părut interesat, a renunțat la idee pentru o vreme. 

Dorsey e maseur

Un lucru mai puțin știut despre miliardar este că și-a luat atestatul de maseur autorizat în 2002, înainte de succesul pe scena tehnologică. 

A obținut un job la o compania de podcasting, Odeo, unde i-a întâlnit pe cei care urmau a fi co-fondatori Twitter. În 2006, Odeo s-a închis, așa că Dorsey a revenit la ideea sa din 2000 și așa a apărut Twitter. Primul tweet l-a postat în 21 mai 2006, sub profilul de @jack. Dorsey și partenerii săi, Evan Williams și Biz Stone, au cumpărat la acea vreme domeniul cu 7.000 de dolari. 

Câștigă 6 lei ca CEO Twitter

Pe lângă alte momente importante din cariera sa, cel mai marcant a fost în noiembrie 2013, când Twitter a devenit public și Dorsey miliardar în doar câteva ore. În 2019, se dezvăluia că are un salariu de 1,4 dolari ca CEO al Twitter. Oricum, un salariu mai mare decât Zuckerberg, care ia 1 dolar pe an. 

Înainte de pandemie, lucra de acasă în fiecare zi de marți, din bucătărie

CEO Twitter are un BMW Seria 3 pe care nu prea îl conduce, dar și o casă pe malul mării, în El Camino del Mar, de 10 milioane de dolari. Casa are vedere spre Podul Golden Gate, pe care Dorsey îl vede ca pe o minune a designului. 

Înainte de pandemie, el lucra de acasă o singură zi pe săptămână: în fiecare zi de marți, din bucătărie. 

Co-fondatorul Twitter este fanul mesajelor lui Elon Musk pe rețeaua pe care a creat-o, pentru că ”se concentrează pe rezolvarea problemelor existențiale”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel