Paște 2014: O rețetă Masterchef: Cozonacul, înlocuit cu o delicatesă

Paște 2014, rețete. Alexandru Cîrțu, concurentul de la Masterchef din primul sezon, a împărtășit pentru cititorii DC News o delicioasă rețetă pentru sărbătoarea de Paște 2014. 

Și pentru că nu mai este mult până când gospodinele vor pregăti masa festivă plină cu bucate care mai de care mai apetisante, Alexandru Cîrțu vă spune care sunt ingredientele și cum trebuie pregătite brioșele cu ciocolată.

"În materie de dulciuri de casă, în perioada Pascală, alături de bunica mea, trebuie să recunosc că pe lânga pască și cozonaci mai facem brioșe cu ciocolată sau cu brânză și placintă cu dovleac. Vă împărtăsșsc mai jos o rețetă de brioșe cu ciocolată perfectă pentru această perioadă. Dacă nu aveți foarte mult timp la dispoziție și vreți o variantă mai rapidă, de doar 20 de minute, aceste briose tip mini-cozonăcei sunt exact ceea ce trebuie", a spus Alexandru Cîrțu pentru DC News. El ne-a trimis și câteva fotografii cu delicioasele brioșe.

VEZI ȘI: Paște 2014: Câștigătoarea Masterchef propune o rețetă delicioasă

Iată rețeta de brioșe cu ciocolată:

Ingrediente: - 300 g faină cernută, 100 g unt la temperatura camerei, 180 g zahăr, 300 ml lapte bătut - 1 lingură de esență de vanilie - 3 gălbenușuri de ou - 1 vârf de cuțit de sare - 100 g stafide brune - 1 pliculeț de praf de copt - 1 lingură de zeamă de lămâie - 1 ciocolată neagră 75% cacao - 1 ciocolată neagră cu portocale

Pentru glazură: - 100 g unt la temperatura camerei - 30 g zahăr pudră - 1 linguriță de apă de trandafiri - 1 lingură de sos de ciocolată, caramel sau vanilie - 1 lingură de răzătură de lămâie - 1 vârf de cuțit de curcumă/turmeric/șofran indian.

Mod de preparare: Cântărim și cernem faină într-un castron mare. Vom amesteca ingredientele solide și cele lichide separat. Peste această puneți cele 100 g de unt la temperatura camerei și începe să-l încorporaze, zdrobind fiecare bucățică și amestecând-o cu făină. Separăm albușurile de gălbenușuri, iar galbenușurile le amestecăm cu zahărul, esența de vanilie și laptele bătut până obținem o spumă mai densă. Ciocolată o tăiem cubulețe mici și o amestecăm cu faină. Peste acestea punem stafidele. Adaugăm compoziția lichidă peste cea solidă amestecând constant cu un mixer, la viteză mică. Ne oprim din amestecat și adăugăm praful de copt în centrul compoziției. Punem peste el zeamă de lămâie și cu ajutorul unei linguri încorporăm încet praful de copt în toată compoziția. Aveți grijă să-l încorporați bine, pentru că altfel brioșele nu vor crește egal. Punem hârtii pentru brioșe într-o tavă de brioșe, le umplem până aproape de vârf și le introducem în cuptor la 180 de grade pentru 22-25 de minute.

În primele 20 de minute este foarte important să nu deschideți cuptorul, altfel nu vor mai crește. După ce s-au răcit puteți să înlăturați hârtia (dacă faceți asta cât timp sunt fierbinți, se vor rupe).

Glazură: Amestecăm untul la temperatura camerei cu zahărul pudră, un sirop la alegere, apă de trandafiri, praful de curcumă (care este colorant natural asemeni sfeclei roșii – nu sunt adeptul coloranților artificiali) și coaja de lămâie rasă. Amestecați până se încorporează bine. Turnați compoziția într-un poche. Tăiați vârful brioșei, iar când aceasta s-a răcit (căci altfel se topește untul) dați frâu liber imaginației. Fructele proaspete întotdeauna au fost o variantă de decor la îndemâna oricui așa că nu ezitați să le folosiți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel