Monica Iacob Ridzi, cuvinte cutremurătoare din pușcărie: Situația prin care trecem este dramatică

Fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, aflată de mai bine de patru luni în spatele gratiilor, după ce a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, fals intelectual și participație improprie la infracțiunea de acces fără drept la un sistem informat, mărturisește într-o scrisoare pentru Luju.ro, drama pe care o trăiește familia sa. 

În scrisoarea transmisă sursei citate, Monica Iacob Ridzi a realizat o analiză asupra motivele pe care instanța le-a apreciat ca fiind temeinice pentru a justifica trimiterea sa dupa gratii.

În opinia ex-ministrului Tineretului și Sportului, motivarea deciziei definitive de condamnare este lipsită de logică, plină de erori, neadevăruri și contradicții, care dovedesc că anii grei de închisoare s-au aruncat asupra sa sub presiunea MCV-ului, dorindu-se doar condamnarea unui fost ministru. 

Totodată, Ridzi vorbește din nou despre drama prin care trece ea și copii săi în urma sentinței primite, dar și despre cererea de grațiere înaintată președintelui Klaus Iohannis, pe care a scris-o personal și în care își pune ultima speranță.

"Situatia prin care trecem ca familie este una dramatica, in conditiile in care, cei 2 copii ai nostri, de doar 1 an si 7 luni fetita si 5 ani baietelul, sunt bolnavi si profund afectati de separarea brusca de mama, iar afectiunile lor s-au agravat de cand sunt eu in penitenciar. Si situatia mea se agraveaza din punct de vedere medical, in conditiile in care, pentru multele afectiuni de care sufar, unele foarte rare, medicii mi-au prescris, pentru a nu-mi agrava si mai mult situatia medicala, ce imi pune viata in pericol, sa respect anumite recomandari, lucru ce-mi este imposibil in penitenciar", scrie fostul ministru.

Grațierea, ultima speranță pentru Monica Iacob Ridzi

"Singura solutie ar fi fost, in ce ma priveste, achitarea. O astfel de solutie a fost, probabil, imposibil de pronuntat din cauza presiunii MCV-ului, din cauza nevoii de a justifica cheltuielile inimaginabile facute timp de aproape 6 ani de zile cat a durat solutionarea definiva a cauzei, 6 ani in care am fost condamnata sa alerg intre spitale, instanta, experti, avocati si iar spitale. Iar cand am sperat ca lucrurile se vor linisti in viata mea, in sensul ca ma voi putea ocupa doar de sanatatea mea si a celor 2 ingerasi pe care mi i-a dat Dumnezeu, m-am trezit condamnata nevinovata. Condamnata cu executare astfel incat sa nu ma mai pot ocupa de sanatatea copiilor mei bolnavi si de recuperarea lor. Instanta motiveaza decizia de a nu-mi retine ca circumstanta atenuanta faptul ca am 2 copii foarte mici si bolnavi, prin aceea ca ambii copii s-au nascut dupa inceperea urmaririi penale fata de mine. In privinta situatiei familiale, Curte se rezuma la a constata ca inculpata are doi copii minori, ambii fiind nascuti dupa declansarea cercetarilor in prezent cauza. Ceea ce omite instanta sa spuna este faptul ca eu eram insarcinata cand s-a inceput urmarirea penala fata de mine, iar primul meu copil s-a nascut cu grave probleme medicale din cauza stresului la care am fost supusa in timpul sarcinii, cat am fost hartuita de DNA si de atacurile mizerabile si profund nedrepte ale tuturor la adresa mea", a mai scris Monica Iacob Ridzi.

"Faptul ca sunt victima unei grave erori judiciare nu mai este un secret pentru mine, l-ati constatat si sustinut si dumneavoastra si, pentru aceasta, va multumesc. (...) Gratierea este singura mea sansa, cat Dumnezeu imi mai da zile, sa le pot oferi celor 2 ingerasi, care mi-au luminat ultimii ani, sprijinul de care au nevoie, mai mult ca oricand, in primii ani din viata", susține fostul ministru al Tineretului în scrisoarea scrisă de mână, care se întinde pe 20 de pagini.

Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o definitiv, în februarie 2015, pe Monica Iacob Ridzi la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul organizării Zilei Tineretului din 2009.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel