TREI elementele folosite de Ponta pentru a-l distruge pe Iohannis

Victor Ponta și-a lansat marți, 29 iulie, candidatura prezidențială. În discursul pe care l-a ținut la Craiova, premierul a ținut să atingă trei elemente importante care l-ar putea scoate pe Klaus Iohannis din cursa pentru prezidențiale – etnia, religia și trecutul.

Klaus Iohannis nu este creștin ortodox, el aparținând confesiunii luterane. De asemenea, este de etnie germană, iar despre trecutul său se știu prea puține lucruri. Acestea sunt trei lucruri pe care Victor Ponta le va exploata ca avantaje în lupta pentru ocuparea funcției de la Cotroceni. Prezidențiabilul PSD a precizat că religia nu contează, dar a ținut să sublinieze că ortodoxia este majoritară în România.

"Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are vreo problemă dacă nu este ortodox sau dacă nu este de etnie română. Dar nu vreau să îmi spună nimeni că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Sunt mândru de asta şi cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru", a spus Victor Ponta, marți, la Craiova.

"Sper că ne vom realiza obiectivul de unitate naţională, alături de fraţii noştri de peste Prut.
- Am făcut foarte bine şi trebuie să sprijinim în continuare biserica şi cultele religioase. Biserica şi Armata sunt instituţii care merită respectate, sprijinite şi vă asigur că în calitate de prim ministru am arătat tot respectul pentru Biserica Ortodoxă, dar şi pentru alte culte religioase. România este ţara tuturor, în care credinţa este esenţială pentru fiinţa neamului românesc", a mai susținut Victor Ponta.

Klaus Iohannis, informații puține despre trecut

Într-un interviu acordat recent, Victor Ponta spunea că Iohannis are un mare dezavantaj: faptul că nimeni nu îi cunoaște trecutul, idee pe care premierul a reluat-o marți, la Craiova: "Am o situaţie specială, poate o slăbiciune: sunt primul candidat la preşedinţia României despre care ştiţi absolut tot. Nu am absolut niciun secret. Şi pentru asta trebuie să-i mulţumesc lui Traian Băsescu şi oamenilor lui, care au scotocit tot trecutul meu. Nu au găsit ce am făcut rău înainte să mă nasc, dar probabil vor găsi până în noiembrie. Ştiţi foarte bine cine este familia mea, când am greşit. Am putut să îmi cer iertare, să mă ridic de la pământ şi să merg mai departe. Nu mai poate nimeni să mă șantajeze sau să mă sperie cu ceva. Veţi avea un preşedinte despre care veţi şti tot când ajunge la Cotroceni şi nu veţi descoperi un alt om, cu defecte, cu rele, cu probleme care îl pot face şantajabil".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel