Cristi Danileț (CSM), reacție după mărirea salariilor înalților demnitari

Judecătorul CSM Cristi Danileț a comentat, miercuri, decizia Guvernului Ponta de a majora indemnizațiile lunare ale înalților demnitari începând din luna august, apreciind că era o măsură care se impunea, însă nu ar trebui uitați nici medicii și profesorii.

"Agreez soluţia la care s-a ajuns azi cu privire la mărirea indemnizaţiilor Preşedintelui statului, parlamentarilor şi miniştrilor. Până acum noi, cei din sistemul juridic, aveam salariile mai mari ca ale celorlalte puteri. Pentru egalitatea puterilor, se impunea ca indemnizaţiile să fie la acelaşi nivel.
Dar tot atât de adevărat este că, dacă e să luăm în calcul ca şi criteriu importanţa socială, mai sunt două categorii de bugetari cărora trebuie să li se mărească salariile cât mai grabnic: profesorii şi medicii.
Un stat are viitor sigur numai dacă investeşte în educaţie, îşi motivează angajaţii din sistemul sanitar şi respectă justiţia. În această ordine", a scris pe Facebook judecătorul Cristi Danileț.

Premierul interimar Gabriel Oprea a anunțat miercuri că indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, miniştrilor, preşedinţilor Parlamentului, şefului ICCJ, şefilor de servicii de informaţii vor fi majorate din august, în baza unei ordonanţe de Guvern, precizând că îşi asumă răspunderea pentru această creştere.

Salarii mărite pentru înalții demnitari. Ce spune Klaus Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel