Adi Ursu - Codrin Ștefănescu, schimb dur de replici la TV: "Vă bateți joc?"

Jurnalistul Adrian Ursu și secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, au fost protagoniștii unui schimb dur de replici, miercuri seara, în direct la TV.

Schimbul de replici dintre cei doi a pornit de la ordonanța de urgență pe care premierul Victor Ponta a anunțat-o pentru stoparea exportului de lemn, dar care s-a transformat într-o lege în Parlament.

Iată discuția dintre Adrian Ursu și Codrin Ștefănescu, purtată în emisiunea "La ordinea zilei", de la Antena 3:

Adrian Ursu: Eu vă întreb un singur lucru - noi ne luarăm aici, în discuția de astă-seară, de la o constatare, și anume că șeful Guvernului a zis: "Dăm o ordonanță: oprim exportul de bușteni". După care, același șef al Guvernului, nu o forță ocultă sau omuleții verzi ai lui Zgonea sau mai știu eu cine, a zis: "Băi, nu mai dați ordonanță! O facem altfel". Adică Ponta însuși a decis că ce a zis nu mai e cum a zis.

Codrin Ștefănescu: Din Parlament au sărit voci și au spus că nu se poate să fie o astfel de ordonanță de Guvern și că trebuie o lege mai sofisticată.

A.U.: Dumneavoastră ați introdus în discuție diferența consistentă între a deține puterea și a avea guvernarea. Eu vă spun că aici guvernarea însăși a luat două decizii contrare, atâta tot. Adică n-a venit altcineva să-i ia puterea din guvernare. Trebuia să fie consecventă, atâta tot!

C.S.: Executivul a spus că vrea să dea ordonanță de urgență. PNL a zis că "nu poți să dai ordonanță, măi Ponta, cu Guvernul tău".

A.U.: Dumneavoastră vă bateți joc acuma?

C.S.: Uitați-vă în declarația doamnei Gavrilescu, care recunoaște lucrurile astea, că le-a spus și când a fost chemată la comisiile de specialitate de la Parlament.

A.U.: Domnule Ștefănescu, vă bateți joc?

C.S.: Nu-mi bat joc deloc! Vă spun exact care-i situația, care-i realitatea. Că Parlamentul se mișcă greu, da! Și nu e singura lege la care s-a mișcat greu. S-a mișcat greu la legea răspunderii magistraților, s-a mișcat greu cu multe și cu multe ...

A.U.: Domnule Ștefănescu, repet întrebarea: Vă bateți joc sau vreți să vibrați aerul ca să pară că sunteți prezent în această discuție? Eu vă spuneam atât, că dacă Victor Ponta voia să facă ce-a zis, dădea ordonanță, îi pica ordonanța în Parlament, era Parlamentul ticălos, dacă ordonanța bună a Guvernului era respinsă de Parlament. Despre asta vorbeam aici.

C.S.: Da, și eu vă spun că în condițiile astea ar fi picat în Parlament, la interesele care sunt. 

A.U.: Și atunci, decât să pice, mai bine să nu fie.

C.S.: Nu, mai bine să o facă Parlamentul și să se asume răspunderea în Parlament.

A.U.: Ok, deci îmi răspund singur la întrebare: Da, vă bateți joc.

Vezi și: Guvernul vrea să interzică exportul de lemn! Ordonanța de urgență, blocată la Ministerul Justiției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel