Acordul cu UDMR, semnat înainte sau după referendum? Antonescu și Constantin se contrazic

constantin antonescu dc
constantin antonescu dc

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți seara, la Realitatea Tv, că împreună cu Victor Ponta și Kelemen Hunor  a fost semnat un acord de guvernare. Liderul liberal spune că această colaborare a fost decisă după referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu. Cu toate astea, președinte PC, Daniel Constantin, a confirmat astăzi că are la cunoștință existența unui asemenea acord, dar a menționat că el a fost semnat înainte de referendum.

”Da, domnule, a fost semnat. Acordul a fost după referendum. Trecând și peste ce s-a întâmplat la referendum și în intenția de a construi împreună o guvernare - pe niște elemente, pe niște baze, pe niște principii", spunea Crin Antonescu marți seara. ”Eu si Ponta l-am semnat. Eu ce semnez nu ascund. Apropo de bunele noastre intenţii, nu se putea pentru că UDMR nu a fost un partener corect nici măcar din momentul semnării angajamentului dintre trei oameni. Era vorba de intenţia de a construi împreună o guvernare, pe nişte baze, pe nişte principii”, adăuga liberalul.

Președintele Partidului Conservator îl contrazice însă pe co-președintele PNL la puțin timp, după ce, întrebat fiind dacă știe despre existența unui asemenea acord între Kelemen Hunor, Crin Antonescu și Victor Ponta, el a răspuns: ” Ştiam, da. Eu ştiu aşa: că acest protocol a fost semnat înainte de referendum, după care s-au întâmplat mai multe lucruri şi pe motivul acesta...”, a declarat Daniel Constantin.

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, care face parte din aceeași familie europeană cu PDL, PPE, a făcut front comun cu PDL în vara acestui an, împotriva demersurilor de suspendare a președintelui Traian Băsescu. Maghiarii conduși de Kelemen Hunor au îndemnat în aceeași perioadă electoratul să boicoteze scrutinul și să nu vină la vot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel