EXCLUSIV  Teodora Constantinescu, soprana din fruntea Tinerilor Monarhiști, despre salvarea României

Facebook
Facebook

Teodora Constantinescu a fost aleasă președinte al organizației de tineret a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei(ANRM), acum o săptămână.

Dcnews.ro: Ce te-a determinat să te înscrii în Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei?

 

T.C.: Așa cum am mai spus, "relația" mea cu regalitatea a început încă din copilărie, nu numai în cursul discuțiilor legate de întoarcerea regelui în țară, ci, mai ales, prin felul în care familia regală a României a reușit acolo, departe de patrie, să ducă o viață demnă, bazată pe principii morale solide, să păstreze vie flacăra iubirii de neam. Am urmărit activitatea Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei din ultimii ani și am rămas plăcut surprinsă să descopăr oameni dedicați și implicați mai ales în proiectele culturale și artistice. Desigur, activitatea mea în cadrul tânărului ansamblu Corul Regal m-a ajutat să iau contact cu Casa Regală a României și să particip la diverse evenimente ce aveau în prim-plan regalitatea. Acest cumul de factori m-a făcut să îmi doresc să mă implic mai mult pentru această cauză. 

 

Dcnews.ro: De ce crezi că monarhia este potrivită în România?

 

T.C: Este suficient să aruncăm o privire în trecutul nostru, să analizăm evenimentele care au marcat evoluția noastră ca stat independent pe harta europeană. Mă refer aici la câștigarea independenței in anul 1877 și la realizarea Marii Uniri din 1918, evenimente istorice de o importanță capitală, care s-au realizat cu aportul evident și sub conducerea regilor Romaniei.

 

Perioada regalității a fost aceea în care România a fost respectată în Europa și nu numai, a fost ascultată când a avut ceva de spus.

 

Consider că, în contextul social și politic în care țara noastră se află acum, esențială nu este restaurarea monarhiei, ci susținerea și promovarea ei continuă, prin forțe proprii, până în momentul în care oamenii vor fi pregătiți să înțeleagă că aceasta este singura noastră salvare. Sunt de părere că monarhia ar putea fi cea mai justă formă de guvernământ pentru România întrucât are un fond istoric elocvent și reprezintă dorința poporului de la 10 mai 1866. 

 

Dcnews.ro: Care ar fi calea pentru a realiza restaurarea monarhiei?

 

 

T.C: Personal, consider că, a forța nota în încercarea de a convinge românii că monarhia este soluția salvatoare pentru țara noastră, ar fi o greșeală. Prin acțiunile și activitățile Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, noi ne propunem să creăm un climat care să poarte în el valorile Familiei Regale a României, precum și elementele ce țin de etichetă. Organizația de Tineret a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, alături de colegii de la ANRM București, va iniția activități culturale de amploare, concerte tematice, ateliere și expoziții menite să-i apropie pe oameni de adevăratele valori la care ar trebui să se raporteze în societatea de astăzi.

 

Îmi doresc să-i putem convinge pe tinerii români că merită să rămână în țara lor, că pot trăi într-o Românie în care să fie respectați și apreciați la adevărata lor valoare.

 

 

 

Teodora este membru al Corului Regal

 

Teodora Constantinescu s-a născut pe 17 aprilie 1995 la Pitești. A absolvit Colegiul Național Ion C. Brătianu din orașul natal la profilul Științele Naturii. A făcut cursuri de teatru și cinematografie la Școala Populară de Artă din Pitești pe care le-a finalizat în anul 2013. A participat la festivaluri și concursuri naționale și internaționale în Cehia, Serbia și Grecia ca solistă a Corului Colegiului Național Ion C. Brătianu, condus de doamna profesoară Maria Cosmescu. A început studiile de canto cu doamna profesoară Ileana Ropcea. A câștigat premiul al II-lea la Concursul Național de Interpretare „Lied Art", ediția I în anul 2013.

Pe 20 iunie 2013 a participat, alături de corala bărbătească D. G. Kiriac a Casei de Cultură a Sindicatelor Pitești, Corul Pr. Ion Ionescu, Corul Orfeu al Casei de Cultură Curtea de Argeș, Corul Fantasia Bascov și Corul Școlii Populare de Artă la concertul de închidere a stagiunii Filarmonicii Pitești, sub bagheta lui Silviu Deaconescu.

Un an mai târziu, pe 15 mai 2014, debutează alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești în rolul Doamnei II în „Flautul Fermecat" de W. A. Mozart, sub bagheta dirijorului Vlad Agachi.

În 2014 începe studiile de canto la Universitatea Națională de Muzică din București la clasa conf. univ. dr. Claudia Codreanu.

În martie 2015 devine membru a Corului Regal, ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al Românie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel