EXCLUSIV  SONDAJ. ”Oamenii cred că există Dumnezeu, dar biserica e a unor șmecheri”. Bruno Ștefan: Surpriză! Ruptură!

Bruno Ștefan a vorbit, la DCNewsTV, despre un sondaj efectuat în perioada 30 martie - 11 aprilie 2021 pe un eșantion național de 1.420 persoane.

„Am vrut să aflu ce impact a avut pandemia după un an, pentru că am asistat anul trecut la o absență a participării la cea mai importantă slujbă a creștinismului. Fără Înviere nu există creștinism. Am bănuit că o să surprind un impact mare. (...) Am crezut că există o ruptură între credința în Dumnezeu și biserică. Oamenii cred că există Dumnezeu, dar biserica e a unor șmecheri care fac bani, care fac politică. Am vrut să văd cât de mare e această ruptură și dacă pandemia a produs-o mai mult. Și aceasta a fost surpriza: a produs-o.

În același timp, a întărit credința. Credința în Dumnezeu e declarată, există, dar cu mai multe semne de îndoială pe care nu le-am prevăzut anul trecut. De exemplu, nu doar în sondajul meu, dar și în altele, 95 la sută spun că ei cred că există Dumnezeu. Acum am găsit și că 14-15 la sută spun poate există. O urmă de îndoială care mi-a atras atenția și care se răsfrânge în toate celelalte întrebări”, a spus Bruno Ștefan în cadrul interviului acordat DCNewsTV.

„Este o îndoială”, a continuat acesta. „Acel probabil corelează puternic cu o îndepărtare față de biserică. Reprezintă deja o masă importantă de populație care face o presiune asupra majorității pentru a spune noi nu afectăm credință dumneavostră în Dumnezeu, dar în biserică da. Și vedem că efectul s-a produs puțin”, a mai spus acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel