REZULTATE UMF CRAIOVA 2018. Note ADMITERE MEDICINA CRAIOVA 2018

REZULTATE UMF CRAIOVA 2018
REZULTATE UMF CRAIOVA 2018

REZULTATE UMF CRAIOVA 2018. Tinerii care doresc să urmeze o carieră în domeniul medical au dat examenul scris pentru trei dintre specializările: Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Craiova.

REZULTATE UMF CRAIOVA 2018. Concursul de admitere de anul acesta la Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie a avut loc pe 25 iulie. Anul acesta, pentru Medicină s-au înscris 555 de candidaţi, care au la dispoziţie 241 de locuri la buget.

REZULTATE UMF CRAIOVA 2018. Pentru Medicină Dentară sunt 34 de locuri la buget şi s-au înscris 161 de candidaţi, iar la Farmacie sunt 29 de locuri la buget şi 75 de candidaţi.

REZULTATE UMF CRAIOVA 2018. Candidaţii au susţinut proba scrisă sub formă de teste-grilă, iar subiectele au fost din biologie, chimie organică sau fizică.

REZULTATE UMF CRAIOVA 2018. Pe 27 iulie se va desfășura proba scrisă pentru celelalte programe de licenţă. Pentru Tehnică Dentară sunt nouă locuri la buget şi 67 de înscrişi, la Balneofiziokinetoterapie sunt 19 locuri şi 49 de înscrişi, iar la Asistenţă medicală sunt scoase la concurs 90 de locuri la buget, pentru care s-au înscris 194 de candidaţi. Cei mai puţini candidaţi înscrişi sunt la Moaşe, specializare care are 14 locuri la buget şi 12 candidaţi înscrişi.

REZULTATE UMF CRAIOVA 2018. Departajarea candidaţilor se va face ţinând cont de media la examenul de bacalaureat şi media anilor de studiu. Candidaţii care nu vor obţine un loc la buget trebuie să facă o cerere pentru locurile cu taxă.

UPDATE: S-AU AFIȘAT NOTELE! Le găsiți AICI.



Admiterea se face în ordinea descrescătoare a notelor finale de admitere obţinute de candidaţi, în limita numărului de locuri pentru care se organizează concurs, stabilit pentru fiecare program de studiu. În caz de punctaje finale de admitere egale se vor folosi drept criterii de departajare în ordine: media generală a examenului de bacalaureat, media anilor de studii. Eventualele contestaţii cu privire la rezultatul concursului de admitere se depun la Registratura Facultatii (Decanat) unde au candidat, în termen de 24 de ore, începând cu ora şi data afişării rezultatelor concursului de admitere. Termenul de rezolvare si răspuns este de cel mult 2 zile de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor.

Facultatea de Medicină

Facultatea de Medicină din Craiova este o instituţie cu o poziţie bine definită în cadrul învăţământului superior medical românesc şi o prezenţă activă pe plan internaţional. Neangajată politic, instituţia îşi desfăşoară activitatea pe baza separării funcţiilor academice şi administrative, relaţiile dintre ele fiind însă bine stabilite.

Cu un număr de aproape 360 de cadre didactice, organizate în 8 departamente şi 82 de discipline, Facultatea de Medicină pregăteşte anual peste 1750 de studenţi pe parcursul unui ciclu de 6 ani.

Anul universitar este structurat pe două semestre de câte 14-15 săptămâni, cu o medie de aproximativ 30 de ore pe săptămână; fiecare semestru are câte 30 de credite de studiu transferabile în sistemul european (ECTS), pentru disciplinele obligatorii. Studenţii sunt evaluaţi prin examene scrise sau orale, care se derulează pe parcursul sesiunilor cuprinse în strucutura planului de învăţământ. Disciplinele facultative se încheie cu probă de verificare, iar punctele de credit care li se atribuie sunt peste cele 30 ale semestrului respectiv.

Pentru studenţii Facultăţii de Medicină, studiile universitare se finalizează prin examen de licenţă; programele de licenţă sunt acreditate, existând mecanisme instituţionale pentru aprobarea programelor de studii cu evaluare şi monitorizare periodică.
Absolventii îşi pot continua pregătirea prin rezidenţiat, studii doctorale şi masterale sau cursuri postuniversitare în cadrul ofertei educaţionale a Facultăţii de Medicină.

Infrastructura umană şi materială dedicată cercetării permite desfăşurarea activităţilor specifice direcţiilor şi proiectelor de cercetare într-un climat favorabil cercetării şi inovării.

Întru-un cadru academic modern Facultatea de Medicină îşi îndeplineşte cu consecvenţă şi exigenţă misiunea de bază de formare în domeniul medical precum şi cea de susţinere a cercetării ştiintifice, consolidând astfel rolul de pilon al dezvoltării regionale în cadrul european al dezvoltării durabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel